Seuroilta painava viesti SM-liigalle kauden keskeyttämisestä – päätöstä odotetaan lähipäivinä

9:13
Heikki Hiltunen kommentoi uhkaavaa koronatilannetta: SM-liigakauden keskeyttäminen määräajaksi mahdollista.

MTV Urheilun tietojen mukaan valtaosa SM-liigan seuroista on sen kannalla, että kausi olisi hyvä keskeyttää määräajaksi. Seurat odottavat päätöksiä asian suhteen jo lähipäivinä. 

SM-liiga on kysynyt seurojen mielipidettä sarjan jatkamisesta haastavan koronavirustilanteen vallitessa. Viesti on ollut lähes yksimielinen: järkevin vaihtoehto tässä tilanteessa olisi keskeyttää sarja määräajaksi ja pyrkiä jatkamaan pelejä 26. joulukuuta heti kalenteriin merkityn joulutauon jälkeen.   

Sarjan keskeyttäminen on monen seuran mielestä järkevämpi vaihtoehto, sillä pelipaikkakunnat ovat vallitsevan koronavirustilanteen takia vähissä. Moniin maakuntiin on jo isketty kovat rajoitteet, ja näillä näkyminen rajoitteita on tulossa lisää, mikä karsisi joulukuussa pelattavia otteluita entisestään.

Taloudellisesti edullisempi vaihtoehto olisi pitää 2-3 viikon tauko peleistä ja pyrkiä jatkamaan sen jälkeen otteluita normaalisti. Talouden kannalta huonoin vaihtoehto olisi pelata vain murto-osa joulukuulle suunnitelluista otteluista, jolloin seuran kulut juoksisivat kuitenkin koko ajan.

SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen myönsi MTV Urheilulle maanantaina, että kauden keskeyttäminen on vaihtoehto. SM-liigan tavoitteena on edelleen pyrkiä pelaamaan 60 ottelun runkosarja ja venyttää sarjakautta mahdollisesti pidemmälle kevääseen.  

MTV Urheilu kysyi mielipidettä sarjan keskeyttämisestä määräajaksi kymmenestä eri seurasta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja