Seurapomo tunnustaa suoraan: Pekka Rinne sivurooliin Nashvillessa – "Me tiedämme sen, ja hän tietää sen"

NHL-tähti Mikko Rantanen kertoo, miksi ei koskaan oppinut taklaamaan:"Jälkikäteen sitä ehkä miettii" 6:10
Videolla NHL-seura Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjän Mikko Rantasen kuulumisia.

Koronavirusrajoitukset katkaisivat NHL-seura Nashville Predatorsin kauden historiallisella hetkellä.

Joukkueen maalilla oli tapahtumassa vallanvaihdos, kun Juuse Saros kehittyi seuraikoni Pekka Rinteen ohi joukkueen enemmän käytetyksi vahdiksi.

The Tennesean pohti torstaina julkaistussa jutussaan, tapahtuiko vallanvaihto juuri maaliskuun alussa.

Joukkueen ikiaikainen GM David Poile sanoi lehden haastattelussa, että muutos on väistämätön. Rinne antaa tilaa Sarokselle.

–  Vaihdos on tapahtumassa. Me tiedämme sen, ja hän tietää sen, Poile sanoi.

Samalla Poile rauhoitteli tilannetta. Saros saa vähitellen enemmän vastuuta, mutta myös Rinteellä on seurajohdon luottamus.

–  Aika tekee tehtävänsä varsinkin urheilijan uralla. Pekka kuitenkin pelaa edelleen hyvin. Ennustan, että hän ottaa meille vielä suuria voittoja, jos kausi jatkuu ja pääsemme pudotuspeleihin.

Muutoksen mittasuhteita voi avata tilastolukemilla.

Rinne on pelannut Predatorsissa enemmän otteluita, minuutteja, voittoja, pudotuspelivoittoja kuin kukaan muu maalivahti. Hän on aloittanut vuodesta 2010 jokaisen Predatorsin pudotuspeliottelun ykkösvahtina.

Saros pääsi mahtivireeseen

Rinne, 37, on ollut vuosia joukkueen keulakuva. Pelaajana hän on erityisen läheinen Poilelle, joka varasi hänet vuoden 2004 tilaisuudessa kahdeksannen kierroksen vuorolla 258.

Tennesean haastatteli Rinnettä maalivahtitilanteesta helmikuussa. Konkarivahti kieltäytyi puhumasta uran lopettamisesta, koska hänen sopimuksensa kattaa myös ensi kauden. Saroksen hyviä torjuntoja hän kehui vuolaasti.

–  Ymmärrän, että seuran johdolla on suunnitelmansa tähän tilanteeseen. Tässä vaiheessa keskitymme silti ainoastaan peleihin, joten mietin vain omaa peliäni ja yritän olla muille hyvä joukkuetoveri, Rinne kommentoi asemaansa.

–  Samalla seuraan tyytyväisenä Juusen onnistumisia. Minulle sopii kaikki, mikä auttaa joukkuetta.

Saroksen, 24, pelissä riittikin ihasteltavaa juuri ennen kauden keskeytystä. Hänen torjuntaprosenttinsa oli huikea 94,8 yhdeksässä viime ottelussa. Jaksoon osui kaksi nollapeliä ja yli 181 minuutin maaliton jakso, mikä on uusi seuraennätys.