Seurapomo ei luovuta – vaatii poikkeuksellisen päätöksen kumoamista: "Mainio tilaisuus korjata Ranskan jalkapallossa tehty virhe"

Ammattilaisjalkapallo palaa hiljalleen koronaviruksen aiheuttamalta pakkotauolta. Saksan Bundesliiga käynnistyi uudelleen lähes kaksi viikkoa sitten ja muun muassa Englannissa, Espanjassa ja Italiassa suunnitelmat pelien aloittamiseksi kesäkuussa ovat jo pitkällä. Ranskassa päätettiin toisin, kun päätös jalkapallokauden lopettamisesta tehtiin maassa jo lähes kuukausi sitten 28. huhtikuuta.

Seitsemäntenä maan pääsarjassa sen lopettamishetkellä olleen Lyonin lisäksi toiselle sarjatasolle pudonneet Amiens ja Toulouse nostivat kanteen sarjakauden aikaisesta lopettamisesta, mutta Pariisilainen tuomioistuin hylkäsi kuitenkin seurojen vaateet viime viikolla.

Lyonin puheenjohtaja Jean-Michel Aulas ei kuitenkaan ole luopunut toivosta jalkapallokauden jatkumisesta. Aulas on pyytänyt ranskalaisviranomaisia harkitsemaan uudelleen päätöstä lopettaa kausi, kertoo BBC. Aulas on lähestynyt kirjeellä Ranskan pääministeriä ja urheiluministeriäja varoittanut Ranskan jalkapalloa uhkaavasta ennennäkemättömästä taloudellisesta ja sosiaalisesta kriisistä. Aulas’n mielestä päätöstä tulisi harkita uudelleen.

BBC kertoo, että Ranskan hallituksen on määrä ilmoittaa koronarajoitusten purkamisesta 2. kesäkuuta. Aulas toivoo, että tuolloin tehtävät rajoitusten höllentämiset voisivat johtaa jalkapallon paluuseen.

– Voisimmeko ajatella, että 2. kesäkuuta olisi mainio tilaisuus korjata Ranskan jalkapallossa tehty virhe, palata harjoittelemaan terveysviranomaisten ohjeita noudattaen ja – miksi ei – jatkaa kautta 2019–2020  heinä– ja elokuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja