Näin puolustusministeri Kaikkonen kertoi Nato-kokouksen tuloksista – "Vakavin paikka sitten kylmän sodan"

Näin puolustusministeri Kaikkonen kertoi Nato-kokouksen tuloksista –"Vakavin paikka sitten kylmän sodan" 5:12
Puolustusministeri Nato-kokouksen tuloksista: "Vakavin paikka sitten kylmän sodan Euroopassa"

Puolustusministeri Antti Kaikkonen osallistui tänään Naton puolustusministerikokouksen toisen kokouspäivän työistuntoon, jonka aiheina olivat EU-Nato -yhteistyö ja ajankohtainen turvallisuustilanne Ukrainassa ja sen ympärillä.

Nato-maiden lisäksi kokoukseen oli kutsuttu Suomen ja Ruotsin puolustusministerit sekä EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Josep Borrell. Kokous järjestetään Naton päämajassa Brysselissä.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen kertoi juuri päättyneessä tiedotustilaisuudessa kokouksen tuloksista. Hän korosti, että EU-johtajat ovat samaa mieltä siitä, että tilanne on äärimmäisen vakava. 

– Kaikille on selvää, että meillä on nyt käsissämme jännitteisin ja vakavin paikka sitten kylmän sodan jälkeen Euroopassa.

Kaikkonen kertoi, että on tärkeää, että EU on viesteissään yhtenäinen Ukrainan kriisiin liittyen.

– Uskon vakaasti, että paras tie eteenpäin on selkeästi diplomatian tie. Se tie voi olla kivinen, mutta se on ehdottomasti ainoa tapa. Myös Naton pääsihteeri ja useat puolustusministerit ovat samalla ajatuksella täällä.

Hän pitää myös hyvänä asiana, että Venäjän kanssa käydään keskustelua.

– On hyvä, että keskeiset EU-valtiotkin pyrkivät luomaan edellytyksiä diplomaattiselle etenemiselle tässä asiassa. Saksan suunnalta on kirkastettu sitä, että se tukee tätä Naton avoimien ovien politiikkaa.


Lue myös:

    Uusimmat