Afganistanin tilannetta tarkasteltiin Naton puolustusministerikokouksessa – Antti Kaikkonen: Operaatiolle on edelleen tarve, ja Suomi on mukana jatkossakin

Sotilasliitto Naton puolustusministerikokouksessa on tänään tarkasteltu Afganistan-operaatiota.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) osallistui keskusteluun, sillä mukaan oli kutsuttu myös sotilasliiton ulkopuoliset maat, jotka ovat mukana operaatiossa.

– Operaatiolle on tarve edelleen, ja sitä täytyy jatkaa. Jos Afganistanista vetäydyttäisiin, riski olisi, että siitä syntyisi terrorismin tyyssija, ja myös pakolaisaallon riski kasvaisi voimakkaasti, Kaikkonen kuvailee keskustelun antia.

– Suomikin pieneltä osaltaan on jatkossakin mukana.

EU:n ja Naton yhteistyö hyödyttää Suomea

Naton puolustusministerikokoukseen kuului myös työillallinen, johon oli kutsuttu mukaan EU:n ulkosuhteista vastaavan Josep Borrell sekä Naton kumppanimaat Suomi ja Ruotsi.

Kaikkonen kertoo istuneensa illallisella Borrellin vieressä. Borrellin puheenvuoro oli illallisen odotetuimpia, sillä uusi EU-komissio on pääsemässä työssään vauhtiin.

Kaikkonen kuvailee Borrellin puhetta analyyttiseksi ja hyväksi.

– Siitä virisi hyvä keskustelu EU:n ja Naton yhteistyöstä. Yhteistyön tarpeen todettiin olevan vähintään yhtä suurta kuin aikaisemminkin, Kaikkonen sanoo.

Kaikkosen mukaan Suomen kannalta on hyvä, että EU:n ja Naton välinen yhteistyö toimii. Suuri osa EU-maista on myös Naton jäseniä.

Käynnissä on vilkas viikko turvallisuuspolitiikan alalla, sillä vuosittainen Münchenin turvallisuuskonferenssi alkaa perjantaina. Viikonlopun kestävä konferenssi kokoaa perinteisesti yhteen valtioiden päämiehiä, ministereitä ja muita päätöksentekijöitä keskustelemaan ajankohtaisista turvallisuusaiheista.

Myös puolustusministeri Kaikkonen on jatkamassa matkaansa Brysselistä suoraan Müncheniin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja