Puolustusministeri Kaikkonen: Ukrainalta vahva vetoomus Nato-kokouksessa – "Pärjätä ei voi, jos apua ei saa"

Puolustusministeri Kaikkonen: Todellakin olemme mukana taistelussa terrorismia vastaan 1:41
Puolustusministeri Kaikkonen: Todellakin olemme mukana taistelussa terrorismia vastaan

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) osallistuu parhaillaan Naton puolustusministerien kokoukseen Brysselissä. Suomi ja Ruotsi pääsevät osallistumaan lähes koko kokoukseen tarkkailijajäseninä nykyisessä laajuudessa ensimmäistä kertaa. Ainoastaan ydinaseita koskeva osio on tarkkailijamailta poisrajattu.

Kaikkosen mukaan Nato-maiden kesken vallitsee vahva solidaarisuuden henki Ukrainan tukemiseksi.

– Olemme vakavassa maailmantilanteessa, sota Ukrainassa jatkuu. Valitettavasti ei ole merkkejä siitä, että se olisi ainakaan pian loppumassa.

Kaikkonen tapasi tänään myös Turkin puolustusministerin, jonka kanssa Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointi nousi muiden asioiden ohella esiin.

– Toki toin esiin, että toivomme, että ratifiointi voisi Turkissa edistyä. Turkilla ei ollut antaa sille vielä päivämäärää.

– Turkin puolelta painotettiin, että Madridissa on sovittu yhteinen asiakirja ja Turkille on tärkeää, että sen pohjalta edetään. Vakuutin, että Suomi on sitoutunut yhteiseen linjaukseen ja olemme todellakin mukana taistelussa terrorismia vastaan.

Kaikkosen mukaan yleisesti ottaen voidaan todeta, että Turkin näkökulmasta Ruotsilla saattaa olla vielä enemmän tehtävää kuin Suomella.

Kokoukseen osallistunut Ukrainan puolustusministeri Oleksii Reznikov vetosi Kaikkosen mukaan voimakkaasti lännen avun jatkumisen puolesta.

– Varsinkin puolustusmateriaalia kuluu paljon. Ukraina kertoo edenneensä, ja että heidän on mahdollista pärjätä taistelussa, mutta pärjätä ei voi, jos apua ei saa.


Puolustusministeri Kaikkosen tiedotustilaisuus Nato-kokouksesta 9:58
Katso puolustusministeri Antti Kaikkosen koko tiedotustilaisuus

Lue myös:

    Uusimmat