Hallitus käsittelee Suomen rokotestrategiaa – Saarikko toiveikkaana: "Ensi vuoden alkupuolella homma laitetaan liikkeelle"

10:33
Näin ministerit kommentoivat koronavirusrokotteiden aikataulua Säätytalon portailla

Ministerit kommentoivat rokotestrategiaa medialle Säätytalon portailla ennen hallituksen kokoontumista.

Hallitus kokoontuu tänään Säätytalolle käsittelemään Suomen rokotestrategiaa. Pääministeri Sanna Marinin mukaan varsinaisia päätöksiä ei vielä tänä iltana tehdä.

– Tänään on tarkoitus käsitellä Suomen rokotestrategiaa. Päätöksiä asian osalta tehdään valtioneuvostossa myöhemmin.

Marinin mukaan Suomessa tarkoituksena on rokottaa aluksi erityisesti sosiaali- ja terveysdenhuollon henkilökuntaa, vanhusten hoivan puolella työskenteleviä ja riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Rokotusten tarkempaan aikatauluun Marin ei ota kantaa.

– Riippuu pitkälti siitä, kuinka nopeasti saamme eriä rokotteista. Heti kun EU:n yhteishankinnan kautta saamme rokotteita myös Suomeen, niin pikaisesti rokotukset aloitetaan.

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon mukaan tuoreista koronavirusrokotetta koskevista uutisista voidaan iloita myös Suomessa.

– Sinne on vielä pitkä matka, että kaikki suomalaiset olisivat rokotettu, mutta toiveikkaita voimme olla sen suhteen, että jo ensi vuoden alkupuolella homma laitetaan liikkeelle.

Saarikon mukaan sosiaali- ja terveysministeriö kertoo hallitukselle rokotteen aikataulusta tarkemmin tänä iltana.

– Aivan varmasti käymme keskustelua myös siitä, miten eri väestöryhmien rokottaminen tapahtuu. Se on iso operaatio, mutta aivan välttämätön.

Valtiovarainministeri Matti Vanhasen mukaan rokotteita hankitaan niin paljon kuin suomalaiset niitä tarvitsevat. STT uutisoi, että Vanhasen mukaan tänä vuonna rokotteelle on varattu 200 miljoonaa euroa ja jatkossa rahoitusta voidaan lisätä.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson ei näe, että koronavirusrokotteen jakamiseen eri ryhmille liittyisi oikeudellisia ongelmia. Henriksson uskoo, että yhteinen näkemys rokotejärjestyksestä löydetään.

– Ollaan matkalla kohti parempaa, kun se rokote on kohta mahdollista saada. Se on positiivinen yhtälö, joka meidän täytyy ratkaista. Kärsivällisyyttä tarvitaan, koska tilanne ei ole mitenkään hyvä, vaan se on mennyt huonompaan suuntaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja