Hallitus on päättänyt Suomen virallisesta rokotestrategiasta – ilmaista koronavirusrokotetta tarjotaan kaikille halukkaille

3:31
Näin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru perusteli Suomen koronarokotestrategiaa median edessä.

Hallitus kokoontui tänään Säätytalolle päättämään Suomen virallisesta rokotestrategiasta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi hallituksen kokoontumisen jälkeen, että hallitus on päättänyt illan kokouksessa Suomen virallisesta rokotestrategiasta. Strategia esitellään huomenna aamulla viikoittaisessa tiedotustilaisuudessa, jossa kerrotaan myös tämän hetkisestä tautitilanteesta.

Kiurun mukaan hallitus keskusteli illan aikana rokotteiden hankinnasta ja jakelusta. Suomen tavoite on, että koko väestö suojataan virukselta, kun rokote on saatavilla.

– Koko väestön suojaamiseksi rokotetta tullaan tarjoamaan kaikille halukkaille, joilla ei ole terveydellistä estettä rokotteen ottamiselle.

Kiurun mukaan on muistettava, että rokotetta ei voida tarjota samanaikaisesti kaikille. Ensimmäisenä rokotteen saavat koronaviruspotilaita hoitava henkilöstö ja hoivakodeissa työskentelevä henkilöstö, jotka tekevät työtä pandemian etulinjassa. Ensimmäisten joukossa tullaan rokottamaan myös riskiryhmään kuuluvat henkilöt.

Suomi on mukana EU:n yhteishankinnassa, mikä takaa mahdollisuuden saada useiden eri valmistajien koronarokotteita.

– Heti kun hankinta varmistuu, olemme valmiina toimiin. Hallitus odottaa positiivisia uutisia hankinnan osalta jo lähiviikkoina.

Arvion mukaan ensimmäiset rokotteet saadaan Suomeen ensi vuoden alussa.

– Olemme valmistautuneet ja varautuneet siihen, että pääsemme aloittamaan työn heti, kun rokotteet saadaan maahan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja