Seura: Metsäkedot isänsä viimeisestä hetkestä: Annoimme isälle luvan lähteä

Annika ja Tomi Metsäkedon isä, muusikko Martti Metsäketo kuoli syyskuussa.

Juontaja-toimittaja Annika Metsäketo ja oopperalaulaja Tomi Metsäketo kertovat Seura-lehden tuoreessa haastattelussa isänsä Martti Metsäkedon viimeisistä hetkiä.

Metsäketo kuoli syöpään syyskuussa 74-vuotiaana. Mies sai imusolmukesyöpädiagnoosin vain 9 kuukautta aiemmin.

Metsäketo vietti viimeiset hetkensä Terhokodissa saattohoidossa. Annika pysyi äitinsä ja isänsä tukena Terhokodissa aamusta iltaan kahden ja puolen kuukauden ajan. Myös Tomi kävi isänsä luona päivittäin.

Lähdön hetkellä koko perhe oli paikalla tukemassa Metsäketoa. Tomi ja Annika sekä heidän Maikki-äitinsä olivat sairasvuoteen ympärillä ja pitivät Martin käsistä kiinni.

– Sanoimme kaikki vuorollamme, että päästä irti vaan, kyllä me pärjätään, sisarukset kuvailevat viimeistä hetkeä Seurassa.

– Kun äiti antoi isille otsaan pusun, isi otti viimeisen hengenvetonsa. Uskon, että isi tiesi meidän olevan siinä, he jatkavat.

Metsäketo siunattiin haudan lepoon Malmin kirkossa lokakuun alkupuolella. Uurna laskettiin Malmin hautausmaalle viime viikolla.

Tuore suru tuntuu edelleen sisaruksista epätodelliselta.

– Olen ihmetyksen mielentilassa: näinkö se menikin? Nelihenkinen perheemme on aina ollut todella tiivis. Nyt yhtäkkiä meitä on enää kolme”, Tomi Metsäketo sanoo.

Lue koko haastattelu Seura-lehdestä.



Lue myös:

    Uusimmat