Mainos

Seta järkyttyi seksuaalisesta häirinnästä naisten palloilussa: "Olisi ehdottomasti pitänyt tehdä jotain"

2:02

MTV Sportin viime aikoina tekemät paljastukset seksuaalisesta häirinnästä naisten palloilujoukkueissa yllättivät Seta ry:n, joka tukee ja auttaa seksuaalisia vähemmistöjä.

Naisten tekemä seksuaalinen häirintä toisille urheileville naisille on Setan pääsihteerin Kerttu Tarjamon mielestä ehdottoman tuomittavaa.

– Tämä on asia, jolle olisi ehdottomasti pitänyt tehdä jotain, mutta on vuosikaudet mennyt niin, ettei siihen ole puututtu.

Tarjamon mukaan samaa sukupuolta olevien väliseen häirintään joukkueissa on saattanut olla vaikea puuttua sen takia, että seksuaalinen suuntautuminen on edelleen jonkinasteinen tabu Suomessa.

– Harvalla urheilutoimijalla on yhdenvertaisuussuunnitelmassa huomioitu seksuaalista suuntautumista. Ei osata miettiä, miten se näkyy pelaajissa joukkueissa. Silloin, kun ei ole sanoja, niin kaikki siihen liittyvät ilmiöt jäävät pimentoon, Tarjamo sanoo.

Urheilun eettinen keskus selvittää

Suomen urheilun eettisen keskuksen tutkimuspäällikölle Nina Laaksolle MTV Sportin selvityksessä ilmenneet paljastukset eivät tulleet yllätyksenä. Pikemminkin yllätti, miksei asioista puhuttu aiemmin.

– Jyväskyläläisenä täällä on palloilulajit vahvoja. Lukioikäisenä tiedostin, että se (häirintä) oli vallitseva tosiasia. Minua vähän ihmetyttää, että miksi vasta nyt puhutaan, Laakso sanoo.

Urheilun eettinen keskus selvittää yhdessä muiden toimijoiden kanssa, millaista häirintää urheilussa on ilmennyt. Keskus myös laatii lajiliitoille työkaluja häirintään puuttumiseen.

1:37

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.