F1-kuljettaja Sergio Pérezillä on todettu koronavirustartunta

Valtteri Bottas haastaa kotiradalla ajavan Lewis Hamiltonin MM-sarjan johtopaikasta viikonloppuna – näistä asetelmista lähdetään kohti Britannian GP:tä 10:24
Niki Juusela ennakoi Silverstonen F1-viikonloppua MTV Uutiset Livessä.

FIA vahvistaa, että Racing Point -kuljettaja Sergio Pérezillä on todettu koronavirustartunta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Britannian GP suorana 31.7.-2.8.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Britannian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pérezin kerrottiin aiemmin torstaina tehneen koronavirustestin, jonka tulos osoittautui epäselväksi. Tästä johtuen Pérezillä ei ollut torstaina asiaa rata-alueella järjestettyyn lehdistötilaisuuteen.

Epäselvästä testituloksesta johtuen Pérez joutui uuteen testiin, ja nyt FIA siis vahvistaa tämän testin tuloksen osoittautuneen positiiviseksi.

Pérez on eristänyt itsensä FIAn antamien ohjeiden mukaisesti. Myös kaikki Pérezin kanssa tekemisissä olleet ihmiset on eristetty.

– Sergio on fyysisesti hyvässä kunnossa ja hyvällä mielellä. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää, ja odotamme innolla sitä, että hän pääsee takaisin RP20-auton ohjaamoon. Tarkoituksenamme on ajattaa sunnuntaina kahta autoa, Racing Point kertoo verkkosivuillaan.

FIAn mukaan eristystoimenpiteet on tehty niin nopeasti, ettei Pérezin tartunnalla ole laajempaa vaikutusta tulevan viikonlopun kilpailuun.

Racing Point tiedottaa Pérezin korvaavan kuljettajan nimen myöhemmin. Korvaajiksi ovat ehdolla Mercedeksen riveissä työskentelevät Stoffel Vandoorne ja Esteban Gutiérrez. Heistä todennäköisempi vaihtoehto on Gutiérrez, sillä Vandoorne on kiinni leipätyössään Formula E:ssä.

Myös Nico Hülkenbergin nimi on esiintynyt spekulaatioissa. 32-vuotias saksalainen jäi viime kauden päätteeksi ilman tallipaikkaa. Racing Point on Hülkenbergille tuttu talli, sillä hän työskenteli tallissa kaikkiaan viiden kauden ajan (2011–2012, 2014–2016), kun se tunnettiin vielä Force Indiana.

Tallin valitsemalla tuuraajalla on todennäköisesti töitä myös reilun viikon kuluttua, kun Silverstonessa ajetaan toinen osakilpailu. Ison-Britannian viranomaiset linjasivat aiemmin tänään, että positiivisen koronatestin antaneiden ihmisten on oltava eristyksissä vähintään 10 päivän ajan. Aiempi ohjeistus oli seitsemän päivää.

Lue myös:

    Uusimmat