Sergio Pérezin ajovirheestä koitui Red Bullille kiusallinen seuraamus: "Muut ovat nyt näiden kuvien kimpussa"

Tulosruutu: Max Verstappen kasvatti MM-johtoaan Monacon GP:n voitolla

Yhdeksälle F1-tallille tarjoutui lauantaina mahdollisuus oppia parhaalta, kun Sergio Pérezin autoa siirrettiin Monacon GP:n aika-ajoissa sattuneen ulosajon jälkeen pois radalta.

Tällä ja viime kaudella F1-ratoja hallinneen Red Bullin pilttuussa seurattiin ilmeisen harmistuneena operaatiota, jolla Pérezin auto siirrettiin pois Monacon radan ykkösmutkasta.

Nosturi nosti auton sen verran korkealle, että sen pohja oli nähtävissä jo pelkästään tv-kuvista. Voi vain kuvitella, minkälaisia kuvia ykkösmutkassa olleiden valokuvaajien muistikorteille tallentui.

Varmaa on, että näillä kuvilla on muiden tallien keskuudessa kysyntää.

– Uskoisin, että heitä (Red Bullia) harmittaa oman auton nostaminen taivaalle enemmän kuin meitä, Mercedeksen insinöörijohtaja Andrew Shovlin sanoi Racefans-sivuston mukaan ja viittasi paitsi Red Bullin ylivertaiseen suorituskykyyn myös siihen, että Lewis Hamiltonin auton kanssa toimittiin kolmansissa harjoituksissa vastaavalla tavalla.

– Tärkeimmät osat ovat niitä, joita ei normaalisti päästä näkemään, joten muut tallit ovat nyt näiden kuvien kimpussa. Monaco tarjoaa hyvän mahdollisuuden saada tällaisia kuvia.

Williamsin suorituskykyvastaava Dave Robson kuitenkin huomauttaa, että kuvien hyödyntäminen on helpommin sanottu kuin tehty.

– Kaksiulotteisen kuvan perusteella se on vaikeaa valotuksen vuoksi ja siksi, että muotoja on niin paljon, ettei niistä saa selvää. 

Lue myös:

    Uusimmat