Sergio Pérez murskasi paalupaikallaan pitkään säilyneen F1-ennätyksen – "Mikä kierros!"

Red Bullin Sergio Pérez on opittu vuosien saatossa tuntemaan vahvasta kisavauhdistaan, mutta lauantaina Saudi-Arabiassa 32-vuotias meksikolainen osoitti, että myös aika-ajovauhti on RB18-auton ratissa tarvittaessa kohdallaan.

Pérez yllätti aika-ajojen loppuhetkillä kaikki kiilaamalla paalulle 0,025 sekunnin erolla Ferrarin Charles Leclerciin. Suorituksen arvoa vain korostaa se, että pehmeiden renkaiden kanssa vaikeuksissa ollut, Péreziä perinteisesti aika-ajoissa kyykyttänyt tallikaveri Max Verstappen hävisi 0,261 sekuntia.

– Mikä kierros! Voin ajaa vaikka 1 000 kierrosta, enkä usko, että pystyn ajamaan yhtään paremmin. Se oli uskomatonta, Pérez kertasi Johnny Herbertin haastattelussa aika-ajojen jälkeen.

– Emme odottaneet aika-ajoista paljoakaan. Keskityimme pääosin vain kilpailuun, joten toivottavasti pystymme lyömään heidät (Ferrarin) huomenna.

Pérez oli ajanut ennen ensimmäistä paalupaikkaansa kaikkiaan 214 GP-starttia. Ennen häntä ennätystä piti nimissään Mark Webber, joka oli ajanut 129 GP-starttia ennen ensimmäistä paalupaikkaansa Nürburgringillä 2009.

– Olen niin iloinen Checon puolesta. 215. kisa. Tämä on uskomatonta. Hän paiskii töitä kovemmin kuin koskaan, ja tuo kierros oli mahtava, Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner hehkutti Sky Sportsilla.

– Olemme nähneet, että tämä on tulossa. Ferrarit nostivat riman korkealle. Tämä taisi olla vasta toinen kerta, kun Checo pystyi lyömään Maxin aika-ajoissa. Se, että pystyy ajaman tuollaisen kierroksen tällä vaikeimmalla ja kaikkein vaarallisimmalla radalla, on uskomaton suoritus.

Pérez ja Verstappen ajavat toista kautta tallikavereina. Pérez löi Verstappenin viime kaudella Emilia-Romagnan GP:n aika-ajoissa Imolassa.

Horner uskoo, että Red Bullin tämänvuotinen auto sopii Pérezille paremmin kuin viime vuoden RB16B.

– Tämän vuoden auto ei ole ihan niin omituinen kuin viimevuotinen.

Lue myös:

    Uusimmat