Lewis Hamilton maansa myynnyt mokansa jälkeen – George Russell pelasti Mersun nöyryytykseltä

Mercedeksen onneton vauhti F1-kauden toisessa aika-ajossa Saudi-Arabiassa johti Lewis Hamiltonin putoamiseen jo avausosiossa. George Russell pelasti lopulta sen, mitä pelastettavissa oli.

Hamilton yritti kolmesti saada tauluun jatkoon riittävää aikaa, mutta auto ei antanut mahdollisuuksia 16. sijaa parempaan. Hän oli ensimmäinen putoaja toisesta osiosta.

– Jokin meni pieleen säädöissä. Ne näyttivät hyvältä kolmosharjoituksissa ja yritin viedä sitä samaan suuntaan. Ehkä menin liian pitkälle. Sitten auto oli ihan ajokelvoton. Se oli niin levoton, Hamilton tuskaili F1TV:n haastattelussa.

Data osoitti Hamiltonin auton olleen yksi koko joukon hitaimmista suorilla ajettaessa. Jokin oli toden teolla mennyt pieleen.

Sunnuntain kisastakaan hän ei ihmeitä odota. Mercedeksellä on mahdollisuus tehdä muutoksia autoon ja startata varikkosuoralta, mikä saattaisi antaa Hamiltonille jotain saumaa.

– Minulla (kisassa) on sama auto kuin aika-ajossa, joten en odota pääseväni niin paljon ylemmäs, mutta annan kaikkeni, Hamilton totesi.

Pahoissa ongelmissa toisessa osiossa ollut George Russell ylsi viimeisellä sijalla päätösosioon, jossa hän onnistui viimeisellä yrityksellään ajamaan kuudenteen lähtöruutuun riittäneen ajan. Sillä hän kukisti viime vuonna Mercedestä ajaneen Alfa Romeo -kuski Valtteri Bottaksen, joka oli lopulta aika-ajon kahdeksas.

Lue myös:

    Uusimmat