Serena Williamsin pudottaja hävisi – Australian avointen finalistit selvillä

Tshekin Petra Kvitova ja Japanin Naomi Osaka ratkaisevat naisten kaksinpelin mestaruuden tenniksen Australian avoimissa. Kvitova kaatoi välierässään Yhdysvaltain Danielle Collinsin 7–6 (7–2), 6–0 ja Osaka nujersi Karolina Pliskovan 6–2, 4–6, 6–4.

Osakan nujertama Pliskova oli puolivälierissä kukistanut Serena Williamsin.

–  Odotin todella todella kovaa taistelua. Kokosin vain itseni ja päätin yrittää niin kovasti kuin suinkin pystyn, ja onnistuin voittamaan, Osaka sanoi.

Osaka voitti viime kauden viimeisen grand slam -turnauksen Yhdysvaltain avoimet. Kokemus kiihkeästä loppuottelusta Serena Williamsia vastaan auttoi Osakaa hallitsemaan hermonsa.

–  Pelkäsin kakkossyöttöjä, mietin että voi luoja, apua. Se taitaa olla kokemusta, Osaka kuvaili.

Loppuottelupaikan myötä varmistui, että Osaka nousee seuraavan maailmanlistan kärkeen.

Kvitova voitti Wimbledonin 2011 ja 2014, mutta hänen uransa oli katketa murtovarkaan hyökkäykseen loppuvuodesta 2016. Kvitovan kotiin tunkeutunut varas viilsi puukolla tshekkipelaajan mailakäteen, johon jäi pysyviä hermovaurioita. Kvitova palasi kentille puoli vuotta myöhemmin ja aloitti omien sanojensa mukaan toisen uran.

–  Tämä merkitsee kaikkea. Vihdoinkin olen päässyt näin pitkälle tässä arvoturnauksessa, ja tapahtuu mitä tahansa, olen erittäin iloinen, Kvitova sanoi.  

Lue myös:

    Uusimmat