Seppo halusi laittaa aamulla lenkkarin jalkaan – kuva paljastaa, että siellä nukkuikin joku: "Sukkahiki varmaan laski sen tajunnan tasoa"

Seppo halusi laittaa aamulla kengät jalkaan viedäkseen koiransa lenkille. Toinen lenkkareista oli kuitenkin toisessa käytössä, sillä siellä nukkui oravanpoikanen.

Seppo Arkivuo koki muutama päivä sitten yllätyksen aamulla kotonaan Viitasaarella. Seppo heräsi aamulla tavalliseen tapaansa puoli seitsemän aikaan. Tarkoitus oli viedä Hilla-koira aamulenkille.

– Eteisessä olin ottamassa lenkkaria käteen, mutta Hilla huomasikin, että tässä on nyt jotakin erikoista.

Lenkkarin sisällä köllötti pieni oravanpoikanen sikeässä unessa.

Uni maistui oravalle

Oravanpoikanen ei herännyt Sepon ja Hilla-koiran liikkeisiin. Seppo vei koiransa pois eteisestä ja koitti äänellään herätellä oravanpoikasta uniltaan.

– Siinä koitin jutella sille, vähän se vaan heilutti häntäänsä, mutta ei reagoinut muuten mitenkään.

Keinot eivät kuitenkaan loppuneet kesken. Seppo laittoi jalkaansa toiset kengät ja varovasti siirsi lenkkarin eteisestä pihalleen. 

Pihalla orava vihdoin heräsi, nousi istumaan ja tarkasteli lenkkarista ympäristöään. Hetken katseltuaan se vipelsi tiehensä.

– Sukkahiki varmaan laski sen tajunnan tasoa, niin se heräsi vasta ulkona, nauraa Seppo.

Ilmastointiaukon kautta sisälle

Orava on Sepon päättelyn mukaan päässyt eteiseen talon ilmastointiaukon kautta. 

Oravanpoikaset opettelevat vielä elämään luonnon armoilla. Oravat tekevät usein pesiä rakennuksen kolomaisiin paikkoihin. Yleensä oravan pesäpuuna toimii mänty tai kuusi, joskus lehtipuukin.

Ne pyrkivät pehmentämään pesää esimerkiksi lehdillä. Tässä tapauksessa kolo ei kaivannut pehmikettä, kun lenkkarin vuori tarjosi pehmeän alustan.

Lue myös:

    Uusimmat