Selvitys: Suomalaisista lottoaminen on todennäköisempi tie rikkauteen kuin sijoittaminen, säästäminen tai ansiotyö

Lottoa pelaa lähes miljoona suomalaista joka viikko 7:03
Katso videolta: Kuinka todennäköistä on rahapeleillä rikastuminen? Veikkauksen arvontapelien johtaja vastaa.

Suomalaisten veikkausrivit koostuvat usein syntymäpäivistä tai muista tärkeistä numeroista.

Tänään Eurojackpotissa on tarjolla 120 miljoonaa euroa, mikä on saanut monet ruksaamaan onnennumeronsa kuponkeihin. Veikkauksen arvion mukaan miljoona suomalaista pelaa Eurojackpotin päävoitosta tänä iltana.

Helppoa rahaa ei ole tarjolla, sillä todennäköisyys voittaa Eurojackpotin päävoitto on yhden suhde 140 miljoonaan. Suurella todennäköisyydellä päävoittoa ei voiteta missään.

– Noin 30 prosentin todennäköisyydellä se voitetaan jossain maassa, kertoo Veikkauksen arvontapelien johtaja Ville Venojärvi.

On siis huomattavasti todennäköisempää, että kukaan ei voita tänään voittopottia, vaan potti laitetaan jakoon uudelleen ainakin ensi viikolla. Suomalaisten lottointoa se ei alenna, sillä Eurojackpotin lottoriveistä joka kymmenes ostetaan Suomessa.

– Kyllä tänään pelataan karkeasti arvioituna kaksinkertaisesti siihen verrattuna, mitä pienemmällä potilla Suomessa, Venojärvi kertoo.

Silti 40 prosenttia suomalaisista uskoo, että lottoaminen on todennäköisin tie vaurauteen. Danske Bankin selvityksen mukaan sitä pidetään siis todennäköisempänä kuin säästämistä, sijoittamista, ansiotyötä tai yrittäjyyttä.

Suomalaiset ovat veikkaajakansaa

Suomalaiset käyttävät Veikkauksen rahapeleihin keskimäärin 570 euroa henkeä kohden. Yksistään Lottoa Veikkauksen peleistä pelaa joka viikko lähes miljoona suomalaista.

Suosio on tosiaan suurta huolimatta siitä, että Lotto palauttaa pelaajille keskimäärin noin 40 prosenttia peliin satsatuista rahoista. Keskimäärin suomalainen häviää rahapeleille siis 340 euroa.

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Vaikka todennäköisyys päävoitolle on pieni, on Suomeen tullut parikymmentä Eurojackpotin päävoittoa. Suurin voitto osui 2019 Siilinjärvelle, kun 50 hengen porukka nappasi noin 92 miljoonaa.

Moni suomalainen pelaakin nimenomaan jättipottien perässä ja porukalla.

Katso videolta, miten suomalaiset lottoavat:

Suomalaiset ovat ahkeria lottoamaan –"Se on suorastaan kansalaisvelvollisuus" 1:44


Lue myös:

    Uusimmat