Selvittikö saksalaislehti venäläisten kidutuskammiosta löytyneiden irtohampaiden alkuperän? – "Tarkoitus pelotella"

1:37
Ukrainasta löydettiin kidutuskammio ja laatikollinen hammaskruunuja – puolustusministeriön neuvonantaja kertoo sotarikoksista

Ukrainan puolustusministeriö julkaisi Twitterissä keskiviikkona kaksi järkyttävää kuvaa kultaisista irtohampaista sekä kaasunaamiosta, joiden ministeriö väitti olevan todistusaineistoa kidutuskammioista Harkovan alueella.

Aineisto löytyi ministeriön mukaan Pisky-Radkivskin kylästä, jonka ukrainalaisjoukot valtasivat takaisin venäläisiltä Harkovan alueella.

– Mini-Auschwitz, Twitter-julkaisussa kommentoitiin löytöä.

– Kuinka monta enemmän me vielä löydämme Ukrainasta? Julkaisussa pohdittiin.

Nyt saksalaislehti Bild on vieraillut kylässä. Paikallinen hammaslääkäri kertoo Bildille tunnistaneensa kultahampaat.

Irtohampaat venäläisjoukkojen pelottelukeino?

Paikallinen ukrainalainen hammaslääkäri kertoo saksalaislehdelle tunnistavansa hampaat.

– Ne näyttävät olevan peräisin kokoelmastani. Venäläiset ovat varastaneet ne, koska ovat luulleet niitä kultaisiksi. Ne ovat kuitenkin ruostumatonta terästä, haastateltu 60-vuotias hammaslääkäri Sergei kertoo Bildille.

Bildin artikkelin mukaan kyläläiset ovat kertoneet venäläisjoukkojen esitelleen hampaita pelotellakseen ihmisiä. Sergei uskoo, että hampaat on varastettu nimenomaan tarkoituksena hämmentää ja pelotella paikallisia ukrainalaisia.

– Hampaat eivät ole kuolleilta ihmisiltä. Olen 33 vuoden ajan poistanut kymmeniätuhansia hampaita ihmisiltä, ja tässä on vain murto-osa niistä.

Kaasunaamarin alkuperä sen sijaan on vielä tuntematon. Kidutusta kyseisessä kylässä on kuitenkin tapahtunut – samoin kuin useassa Venäjän joukkojen valtaamassa ukrainalaiskylässä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja