Mediat: Strategisesti tärkeä Antonivskyin silta Dnepr-joen yli on romahtanut – video näyttää tuhot

Mediat: Antonivskyin silta romahtanut – katso tuhot videolta 0:14
Mediat: Antonivskyin silta romahtanut – katso tuhot videolta

Sosiaalisessa mediassa kiertää kuvamateriaalia, jossa näkyy, kuinka Dnepr-joen ylittävä Antonivskyin silta on romahtanut.

Antonivskyin silta on 1,3 kilometriä pitkä silta, joka sijaitsee Hersonin keskustan lähellä. Viralliset tahot eivät ole vahvistaneet sillan romahtamista. Lisäksi on epävarmaa, mikä on aiheuttanut sillan romahtamisen. Silta on voitu räjäyttää myös venäläisten toimesta tahallaan.

Yhdysvaltalaisen satelliittikuvayhtiö Maxarin julkaisemien uusien satelliittikuvien mukaan Dnepr-joen ylittävän Antonovskin sillan useat osat lähellä Hersonia ovat vaurioituneet pahoin, ja osa sillan pylväistä on pudonnut alla olevaan veteen. 

Yhtiö julkaisi myös kuvia, joissa näkyy merkittäviä vahinkoja Hersonin lähellä sijaitsevalle Nova Kahovkan padolle, jonka osia on tuhoutunut. 

Asiasta kertoo Kyiv Independent.

Venäjämieliset kanavat ovat julkaisseet muun muassa videon, jossa väitetysti näkyy Kahovkan padon räjäytyshetki.

Ukraina Pravda kertoo, että venäläismedia olisi myös julkaissut kuvia tuhoutuneesta sillasta ja venäläisjoukot olisivat tuhonneet sillan.

Venäjä on vetäytynyt Hersonista Dnepr-joen itärannalle, ja joidenkin lähteiden mukaan Venäjä olisi räjäyttänyt osan sillasta vetäytyessään. Antonivskyin silta on ollut yksi strategisesti merkittävimmistä reiteistä joen yli. 

Lue myös:

    Uusimmat