Selkeä ja avara kaksio pienillä muutoksilla – katso kuvat uudistuksesta

Pientä pintaremonttia -ohjelmassa uudistettiin edellisessä jaksossa kerrostalokaksio, jonka omistajat olivat oman elämäntilanteensa vuoksi muuttaneet kolmioksi. Millaisen muutoksen asunnossa toteutti suunnittelija Maarit Hiltunen?

Kohteessa on aikanaan tehty pieniä muutoksia. Makuuhuoneesta on lohkottu kaksi erillistä huonetta. Kaksion muuttaminen kolmioksi on johtanut siihen, että kumpikin huoneista on kooltaan melko haasteellinen. Lisäksi toinen huoneista on ikkunaton, mikä saattaa olla monelle ostajaehdokkaalle mietteitä aiheuttava yksityiskohta. Muita muutoksen paikkoja asunnossa on tiettyjen pintojen, kuten jalkalistojen parantelu. Lisäksi esimerkiksi keittiön alkuperäiset, 50-luvulta lähtöisin olevat yläkaapit kaipaavat pinnalleen ehostusta.

Pientä pintaremonttia -suunnittelija lähti tuomaan asuntoon lisää valoisuutta ja selkeyttä. Tärkeänä osana uutta tyyliä oli seinien maalaaminen valkoisella sekä kontrastia tuovat mustat lattiapinnat.

Maaritin suunnitelmassa makuuhuone saatettiin alkuperäiseen muotoonsa purkamalla tilan jakava väliseinä. Lisäksi huone stailattiin lainahuonekaluilla. Muutoksen kautta tilasta saatiin tilava, viihtyisä ja valoisa. Myös eteinen on makuuhuoneesta tulevan valon kautta paljon valoisampi, mikä auttaa myös eteistilan toiminnallisuudessa.

Keittiössä säilytettiin 50-luvun henkeä maalaamalla alkuperäiset yläkaapin ovet parempaan ulkokuosiin. Yhdessä aikaisemmin tehdyn keittiöuudistuksen kanssa tilassa kohtaavat tyylikkäällä tavalla perinteinen ja modernimpi tyyli. Tila myös kalustettiin uusiksi lainahuonekaluilla.

Olohuoneeseen tuotiin viihtyisyyttä karsimalla liiat tavarat ja lisäämällä mielenkiintoisia yksityiskohtia lainahuonekaluilla ja –esineillä. Esimerkiksi tilassa merkittävää osaa näyttelevä suuri kiikaritaulu toimii huoneeseen saapujalle selkeänä katseen kiintopisteenä ja toivottaa tervetulleeksi tilaan. Myös parvekkeella tehtiin stailaustoimenpiteitä, joilla tilasta tehtiin viihtyisä ja toimivampi. Muutoksen jälkeen parveke toimii oivana paikkana viettää esimerkiksi lämpimiä kesäiltoja.

Maaritin tekemän muutoksen jälkeen asuntoon saatiin selkeyttä ja avaruutta, joka suorastaan loistaa valoisuudellaan. Nyt asunto on toiminnoiltaan selkeä kokonaisuus, joka henkii selkeää tyylikästä linjaa 50-luvun ja nykypäivän henkeä saumattomasti yhdistelemällä.

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja