Selitys ei purrut! SM-liiga nasautti pistepörssin kärkimiehelle pelikiellon itsetyydytyseleestä

Jääkiekon Liigan kurinpitodelegaatio on asettanut pistepörssiä johtavan Malte Strömwallin yhden ottelun mittaiseen pelikieltoon. Syynä on "säädytön ele".

Kohauttanut tilanne sattui Strömwallin edustaman KooKoon ja Pelicansin välisessä ottelussa. Strömwall heitettiin ottelusta suihkuun, kun erotuomarit tulkitsivat hänen käsieleensä rivoksi ja linjatuomarille kohdistetuksi.

Strömwall puolustautui sanomalla, että hän heilutti kättään, koska oli saanut siihen iskun, eikä missään nimessä tehnyt väitettyä itsetyydytyselettä tuomarille.

Selitykset eivät kuitenkaan purreet, vaan kurinpitäjä Sampo Liusjärven käsittelyn jälkeen tuloksena oli pelikielto. Asiassa on tutkittu videotallennetta sekä Strömwallin ja erotuomarin kannat tilanteeseen.

- Strömwall on omassa lausumassaan todennut heiluttaneensa kättään saadakseen aiemmassa tilanteessa mailahäirinnästä tulleen iskun aiheuttaman kivun lievenemään. Rangaistuksen tuominnut päätuomari on lausunut, että linjatuomari tuli pelikatkolla ilmoittamaan hänelle, että Strömwall oli ottanut linjatuomariin selvän ja pitkän katsekontaktin samalla kun hän heilutti oikeaa kättään. Linjatuomari oli pitänyt käden liikettä hänelle osoitettuna itsetyydytyseleenä. Päätuomari on todennut varmistaneensa asian linjatuomarilta ennen kuin hän päätti antaa pelirangaistuksen Strömwallille, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Päätöstä perustellaan erotuomareiden raportin luotettavuudella.

- Toisaalta myös erotuomari voi tulkita pelaajan toiminnan väärällä tavalla. Delegaatio toteaa, että tilanteessa voisi olla kyse Strömwallin lausumassaan ilmoittamasta käden heiluttamisesta kivun takia. Kurinpitodelegaatio kuitenkin toteaa, että Strömwallin saamasta mailahäirinnästä on kulunut noin 14 sekuntia silloin, kun Strömwall tekee tuomarin raportoiman kädenheilutuksen. Delegaatio katsoo, että tämä vähentää Strömwallin kertomuksen luotettavuutta. Samoin Strömwallin kertomuksen uskottavuutta vähentää se, että mailahäirintä on suhteellisen vähäistä eikä siitä todennäköisesti aiheudu kipua, jonka takia pelaaja heiluttaisi kättään videossa ilmenevällä tavalla, päätöksessä todetaan.

Strömwall ei ole siis KooKoon käytettävissä, kun joukkue kohtaa Tapaninpäivänä SaiPan.

Lue myös:

    Uusimmat