Selätä sekamelska – näillä vinkeillä lisätilaa kaappeihin

Liian pieni vai auttamattoman suuri? Kun oikeankokoista lakanaa ei löydy, on aika järjestää liinavaatteet. Näillä vinkeillä se onnistuu helposti.

Kaappiin kerääntyy helposti lähes puhki kuluneita ja parittomia pussilakanoita, joista voi olla vaikea päästä eroon. Käy päättäväisesti käsiksi lakanoihin ja pyyhkeisiin, siirrä tunteet syrjään ja aloita urakka.

Lajittele

Lajittele liinavaatteet kahteen pinoon, toiseen säilytettävät ja toiset kassiin, jonka viet kierrätykseen.

Kolmen kappaleen ohje

Jätä käyttöösi kolme paria lakanoita jokaista asuntosi sänkyä kohden. Samanlaisen määrän voit jättää myös kylpy- ja käsipyyhkeitä eli kolme kappaletta yhdelle asukkaalle. Vieraita varten on hyvä olla muutama ylimääräinen lakana- ja pyyhepari. Kolmen kappaleen ohjeella saat jo runsaasti säilytystilaa, sillä sen enempää lakanoita tai pyyhkeitä harvoin tarvitsee. Yksi pari on aina pesussa, toinen käytössä ja kolmas siististi säilytyksessä. Vältä hamstraamista ja noudata ohjetta, jonka mukaan hävität kaapistasi aina vanhan lakanan tai pyyhkeen, kun ostat uuden.

Järjestele

Jätä silmänkorkeudelle liinavaatteet, joita käytät eniten. Säilytä vieraslakanoita ja -pyyhkeitä omassa paikassa, niin ne eivät sekoitu kovemmassa käytössä olevien liinavaatteiden kanssa. Kesäiset liinavaatteet kannattaa syksyn tullessa siirtää syrjään joko kaapin alahyllyille tai aivan ylös.

Lakana tyynyliinan sisälle

Lakanoiden ja niihin sopivien tyynyliinojen katoamisen voi estää helposti niin, että laitat lakanan tyynyliinan sisälle. Jos säilytystilaa on vähän, hanki vain lakanoita ja pyyhkeitä, jotka mahtuvat viikatessa pieneen tilaan.

Nimeä hyllyt tai säilytyslaatikot

Kun kaikki on järjestyksessä, nimeä hyllyt tai säilytyslaatikot niiden sisältöjen mukaan ja pyri lajittelemaan puhtaat liinavaatteet samoihin paikkoihin. Jos tilaa on vähän eikä liinavaatteita voi säilyttää samassa paikassa, kannattaa kokeilla niiden sijoittamista käyttöpaikan mukaan. Keittiöpyyhkeet ja pöytäliinat keittiön kaappeihin, lakanat makuuhuoneeseen ja pyyhkeet kylpyhuoneeseen. Kaunis kirstukin voi olla hyvä säilytyspaikka esimerkiksi raskaille päiväpeitoille, jos niitä on enemmän kuin yksi.

Tuuleta

Liinavaatteet kaipaavat tuuletusta. Pyyhi hyllyt säännöllisesti ja pidä ovia auki, jos liinavaatteet ovat kaapissa. Miedonhajuiset tuoksut, kuten laventeli, sopivat raikastamaan liinavaatteita ja tuoksupussia voi säilyttää liinavaatekaapin ovessa tai laatikossa.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja