Selätä kotisi kaaos yksinkertaisilla keinoilla

Kevät innostaa usein järjestämään kodin uuteen uskoon. Ota neuvoa seuraavista vinkeistä ja pidät kotisi kaaoksen kurissa.

Pientä sotkua siellä täällä eikä tavaroille löydy järkevää paikkaa. Kuulostaako tutulta? Jotta saisit kodin kaaoksen selätettyä, unohda puheet siitä, miten järjestelet paikat sitten myöhemmin tai huomenna. Paras päivä on nimittäin jo tänään!

Kun noudatat seuraavia helppoja vinkkejä, pidät kotisi jatkuvasti hyvässä järjestyksessä!

1. Koti kaikille

Jokaisella esineellä elämässäsi tulisi olla oma kotinsa. Näin osaat palauttaa sen oikealle paikalleen ja tiedät, mistä se löytyy, kun tarvitset sitä taas.

2. Samanlaiset samaan paikkaan

Mistä sitten löydät kaikille esineille oman kotinsa? Järjestelemistä helpottaa, kun laitat samankaltaiset tavarat samaan paikkaan. Laita esimerkiksi kaikki ensiaputarvikkeet samaan paikkaan – vaikka kylpyhuoneen kaappiin – ja kaikki pienet toimistotarvikkeet vaikkapa lipaston laatikkoon. Samankaltaisten tavaroiden ryhmittäminen samaan paikkaan on helppoa, koska luokittelet ne automaattisesti samoin jo mielessäsi.

3. Jotain sisään, jotain ulos

Tämä sääntö on yksinkertainen, mutta tehokas. Kun tuot jonkun uuden tavaran kotiisi, sinun tulisi heittää jotain myös pois. Kun teet niin, säilytät kotisi tasapainon eikä sinne kerry niin paljon sotkua. Erityisen hyvin tämä vinkki toimii, kun noudatat sitä vaatekaappisi sisällön kanssa!

LUE MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat