Seksuaaliterapeutti kumoaa vaihdevuosiin liittyviä ennakkoluuloja: "Naisen seksuaalisuus kukoistaa vaihdevuosina"

Seksuaaliterapeutti: Vaihdevuosina käydään läpi käsittelemättömiä asioita 1:17
Katso video: Vaihdevuosien aikana on tyypillistä käsitellä menneisyyden haavoja, sanoo seksuaaliterapeutti Kirsti Kuosmanen.

Ikäviä vaivoja, seksuaalisuuden ja ulkonäön rapistumista ja pelkkää alamäkeä. Tällaisia ajatuksia ja ennakkoluuloja liitetään vaihdevuosiin, mutta aiheesta teoksen kirjoittanut näyttelijä ja seksuaaliterapeutti Kirsti Kuosmanen kehottaa näkemään ikääntymisin täysin toisenlaisesta näkökulmasta.

Hehkuvan naisen voimavuodet -teoksen kirjoittanut Kirsti Kuosmanen kumosi Huomenta Suomen lähetyksessä elokuussa vaihdevuosiin liittyviä käsityksiä ja uskomuksia.

Vaihdevuosi-ikäisen naisen seksuaalisuus on iso tabu kulttuurissamme, koska siihen liitetään ajatus harmaaksi hiirulaiseksi muuttumisesta. Todellisuudessa vaihdevuodet ovat naiselle voimaantumisen ja kukoistuksen aikaa. On tieteellisestikin tutkittu juttu, että naisen seksuaalisuus kukoistaa vaihdevuosina.

Kuosmasen mukaan vaihdevuosiin liittyy myös vahvasti halu toteuttaa itseään.

Vaihdevuosia edeltävät vuodet ovat menneet lastenhoitoon tai työhön, mutta vaihdevuosien aikaan herää sisäinen halu löytää itsensä uudelleen ja lopettaa muiden miellyttäminen.

Yksi keino löytää uudenlaista suhtautumista omaan ikääntymiseen ja vaihdevuosiin, on tutkailla, miten niihin suhtaudutaan muissa kulttuureissa. Katso esimerkki alla olevalta videolta.

Entä, jos suhtautuisimme vaihdevuosiin kuten japanilaiset? 0:26
Haastattelussa seksuaaliterapeutti Kirsti Kuosmanen.

Lue myös:

    Uusimmat