Seksuaalirikoksesta syytetty prinssi Andrew palkkasi tunnetun Hollywood-juristin – vetosi salaiseen sopimukseen

3:31
Britannian prinssi Andrewta syytetään alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta – tästä on kyse

Prinssi Andrew’n asianajaja väittää, että Yorkin herttuaan kohdistunut seksuaalirikosjuttu voi olla lainvastainen.

Prinssi Andrew'n seksuaalirikoksen käsittely on edennyt. Prinssin juristi Andrew Brettler esitti heti tiukkoja näkemyksiä aiheesta käydyssä puhelinkeskustelussa, jossa olivat läsnä jutun tuomari sekä molempien osapuolien asianajajat.  

Brettlerin mukaansa Yorkin herttuaa syyttävän Virginia Giuffren ja Jeffrey Epsteinin vuonna 2009 tekemä sovinto vapauttaa Yorkin herttuan "kaikesta vastuusta". Lisäksi Brettler väitti, ettei prinssi Andrew’lle ollut toimitettu asianmukaista ilmoitusta oikeudenkäynnistä.

– Uskomme, että tämä on perusteeton ja mahdollisesti lainvastainen juttu, Brettler sanoi CNBC:n mukaan.

BBC:n mukaan Brettler vaati myös kopioita vuonna 2009 laadituista asiakirjoista. USA Todayn mukaan Giuffre ja Epstein pääsivät tuolloin luottamukselliseen ratkaisuun Giuffren Epsteinia vastaan nostamassa kanteessa. Asiakirjat ovat olleet siitä lähtien salaisia, eikä kopioita niistä ole luvattu toimittaa herttuan lakimiehelle.

Tuomari Lewis Kaplan antoi sen sijaan Giuffren asianajajalle David Boiesille viikon aikaa toimittaa oikeudelliset asiakirjat Yorkin herttualle, vaikka Boies oli eri mieltä siitä, etteikö oikeudenkäynnistä olisi ilmoitettu Yorkin herttualle asianmukaisesti.

Tuomari Kaplan kertoi, että seuraava kokous tapaukseen liittyen pidetään 13. lokakuuta. Tuolloin keskusteltaneen siitä, onko tieto oikeudenkäynnistä tavoittanut kuninkaallisen asianmukaisesti.

Daily Mail kertoo, että Andrew'n lakimies Andrew Brettler on hyvin tunnettu juristi Hollywood-piireissä. Hänen asiakkaisiinsa kuuluu muun muassa kannibalismiin liittyvässä seksikohussa ryvettynyt näyttelijä Armie Hammer, jonka lisäksi hän on edustanut myös useita muita julkkiksia, joita on syytetty seksuaalirikoksista.

Giuffren mukaan hänet pakotettiin vuonna 2001 harrastamaan seksiä prinssi Andrew'n kanssa, kun hän oli vasta 17-vuotias.

Giuffre on kertonut, että hän oli kaksi vuotta sitten 66-vuotiaana tutkintavankeudessa kuolleen Epsteinin seksikaupan uhri vuosina 2000-2002, aluksi 16-vuotiaana.

Syyteen mukaan prinssi Andrew pakotti Giuffren seksiin Lontoossa, Epsteinin pitkäaikaisen kumppanin Ghislaine Maxwellin kotona, sekä Epsteinin tiluksilla New Yorkissa ja Yhdysvaltain Neitsytsaarilla. Prinssi Andrew on toistuvasti kiistänyt syytökset.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja