Seksologi: Seksiä kannattaa harrastaa vaikkei tekisi mieli

Halu hukassa - mistä se löytyy? 23:06

Studio55.fi -ohjelmassa vierailleen seksologi Tarja Santalahden mukaan seksi paranee vanhemmiten.

Kliinisen seksologin ja kognitiivisen psykoterapeutin Tarja Santalahden mielestä seksuaalisuus ja seksi kehittyvät iän myötä usein parempaan suuntaan.

– Ihmiset pääsevät irti suorittamispaineista. Ei tarvitse valloittaa, ei tarvitse näyttää. Voi vihdoin olla enemmän oma itsensä sen oman seksuaalisuutensa kanssa, juuri sellainen kuin on, Santalahti sanoo.

Santalahti kertoo, että ihmiset hakeutuvat seksuaaliterapiaan monista eri syistä. Haluttomuus on kuitenkin yksi yleisimmistä ongelmista.

Sellaisessa parisuhteessa, jossa tunneyhteys toiseen on hyvä, seksiä kannattaisi Santalahden mukaan harrastaa joskus silloinkin, kun sitä ei tee mieli. 

– Ihmiset aika usein vaan ryhtyvät siihen, ja toteavat, että miksi me tehdään tätä niin harvoin. Kaikki tutkimukset viittaavat siihen, että ihmiset ovat kohtuullisen tyytyväisiä siihen, mitä seksin aikana tapahtuu. Mutta sitä seksiä on vaan liian vähän, ja sitä pitäisi lisätä, Santalahti sanoo. 

Santalahden mukaan seksuaaliterapiaan hakeutuvat nykyään kaiken ikäiset ihmiset.

– Otan vastaan nuoruusikäänsä eläviä ihmisiä, ja yli 80-vuotiaat ihmiset ovat vanhimpia asiakkaitani. Varmaan tyypillinen asiakkaani on sellainen 45–55-vuotias mies, Santalahti sanoo.

Miehetkin ovat aktiivisia avun hakijoita, jos seksi ei toimi halutulla tavalla.

– Aika usein se mies pariskunnasta on varannut ajan, ja halunnut lähteä selvittämään asiaa. Kyllä miehille on yhtä tärkeätä kuin naiselle, että seksi ja seksuaalisuus parisuhteessa on hyvää, Santalahti sanoo.

Miten omaan haluttomuuteen pitäisi suhtautua ja mitä sille voisi tehdä? Katso Santalahden haastattelu kokonaan!

Lue myös:

    Uusimmat