Seksineuvot 1800-luvulta – anna vähän ja vastahakoisesti

Internetissä liikkuu 1800-luvulla ylöskirjattuja vinkkejä kunniallisille avioliittoon aikoville morsiamille. Vinkit herättävät hilpeyttä tänä päivänä, mutta niiden aitoudesta ei kuitenkaan ole varmuutta.

Hilpeyttä herättävät ohjeet nuorelle morsiamelle (Instruction and advice for the young bride, 1894) neuvovat morsianta teeskentelemään sairasta ja aloittamaan riidan, jos aviomies vaatii liikaa seksiä.

Ruth Smythersina esiintyvä kirjoittaja kertoo olevansa kunniallinen pastori vaimo. Kirjoituksen mukaan hääpäivän ikävin osa oli hääyö, ja naimisissa ollessaan hyvän vaimon tuli säännöstellä seksiä. Tekstin todenperäisyyttä ei ole pystytty todistamaan.

Hääyö on hääpäivän negatiivisin osa

– Herkälle nuorelle naiselle hääpäivä voi olla – ironista kyllä, onnellisin ja pelottavin päivä. Positiivisena asiana on hääjuhla itsestään, mutta negatiivisena asiana on hääyö, jonka aikana morsiamen on kohdattava ensimmäistä kertaa elämässään hirvittävä seksikokemus, kirjoitti Smythers.

Anna vähän ja vastahakoisesti

Smythers muistutti järkyttävästä totuudesta, eli siitä, että jotkut nuoret naiset todella odottivat hääyötä uteliaina ja iloisina.

– Varo tällaista asennetta. Yksi pääsääntö avioliitossa ei saisi unohtua: Anna vähän, anna harvoin, ja kaikista tärkeimpänä: anna vastahakoisesti. Muuten siitä, minkä olisi tarkoitus olla asianmukainen avioliitto, voi tulla seksuaalisten himojen orgia.

Viisas vaimo antaa kahdesti viikossa – alkuun

– Useimmat miehet vaativat seksiä päivittäin. Viisas morsian sallii maksimissaan kaksi lyhyttä seksikokemusta viikossa ensimmäisten avioliittokuukausien aikana. Ajan kuluessa naisen tulisi tehdä kaikkensa vähentääkseen seksin määrää.

Esitä sairasta

Sairauden, uneliaisuuden tai päänsäryn teeskentely ovat vaimon parhaita ystäviä. Kinastelu, nalkuttaminen ja haukkuminen osoittautuvat myös tehokkaiksi keinoiksi seksin välttämiseen, jos ne tekee noin tuntia ennen miehen tavallisia viettelyaloituksia.

Seksiä vain pimeässä

– Viisas morsian yrittää olla näyttämättä riisuttua vartaloaan miehelleen. Seksiä, kun sitä ei voi välttää, tulee harrastaa täydellisessä pimeydessä. Monet naiset ovat kokeneet hyödylliseksi pitää paksua puuvillaista yöpaitaa ja pyjamaa päällään. Vaatteita ei tarvitse riisua seksin yhdynnässä.

Älä anna vihiä sijainnistasi

– Kun morsian on pukeutunut ja valot on sammutettu, hänen tulisi maata hiljaa sängyllään odottamassa sulhastaan. Kun mies tulee haparoiden huoneeseen, naisen tulisi olla pitämättä ääntä, jottei ääni johdattelisi miestä oikeaan suuntaan. Miehen tulee antaa hapuilla pimeässä, sillä aina on toivoa, että mies kompastuu ja potee lieviä vahinkoja, joita voi käyttää tekosyynä seksistä kieltäytymiselle.

– Kun mies löytää naisen, tämän tulisi olla niin liikkumaton kuin mahdollista. Optimistinen mies voi tulkita ruumiin liikkeet seksuaaliseksi innostukseksi.

– Kun aviomies on suorittanut toimen, viisas vaimo alkaa nalkuttaa miehelle erilaisista pikkutehtävistä, joita hän haluaa miehen suorittavan seuraavana päivänä. Näin nainen näyttää, ettei miehelle sallita rauhallista hetkeä nauttia seksin jälkeisestä olotilastaan. Muuten rauhallinen hetki saattaisi kannustaa miestä pian haikailemaan lisää seksiä.

WC-reissu vähentää haluja

– Jos mies yrittää suudella huulille, naisen tulisi kääntää päätään, jotta suukko osuu harmittomasti poskelle huulten sijaan. Jos mies yrittää suudella naista käteen, naisen tulisi puristaa käsi nyrkkiin. Jos mies nostaa naisen asun ja yrittää suudella häntä sen alta, naisen tulee siirtää asu takaisin paikalleen, nousta vuoteesta ja ilmoittaa, että luonto kutsuu häntä vessaan. Tämä yleensä hillitsee miehen halut suudella naista kielletyille alueille.

Ohita seksipuheet kevyellä keskustelulla

– Jos mies yrittää vietellä naista irstailla puheilla, viisas vaimo esittää jonkin ei-seksuaalisen kysymyksen. Kun mies vastaa kysymykseen, naisen tulee pitää yllä keskustelua, ei väliä kuinka kevyeltä se voikin tuntua.

Avioliiton edetessä

Rouva Smythers ei jätä vinkkejään vain avioliiton alkutaipaleelle, vaan ohjeet löytyvät myös jo tasaantuneempaan avioelämään.

– Viisas nainen voi odottaa joutuvansa seksuaaliseen kanssakäymiseen kerran viikossa ensimmäisen aviovuoden päättymiseen saakka, jonka jälkeen kerran kuukaudessa viidenteen aviovuoteen saakka.

– Kymmenenteen aviovuoteen mennessä vaimo on onnistunut saamaan lapsia, ja täten onnistunut täyttämään tavoitteensa seksin harrastamiselle. Nyt hän voi luottaa siihen, että miehen rakkaus lapsiaan kohtaan ja sosiaaliset paineet pitävät miehen kotona.

* Juttua korjattu 8.4.2013 klo 8:30. Toisin kuin jutussa ensin mainittiin, tekstin alkuperäisyyttä ei ole pystytty todentamaan.

Lue myös:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja