Seksikolumni: Sinun ei ole pakko harrastaa anaaliseksiä

B-rappu, A-rappu tai vaikkapa C-rappu. Mihinkään niistä ei ole pakko astua.

Arvatkaa mitä mietin tänään. B-rappua, kiitos kirjoittajakollegani Rouva Riettaan. B-rappu tässä tapauksessa merkitsee anaaliseksiä.

Anaaliseksi ei ole mielestäni enää suuren suuri tabu. Mutta ei se ole mielestäni myöskään mikään normi, jota kaikkien tulisi autuaasti ja estoitta harrastaa, tuosta noin vaan (ja koska harvemmin se luonnistuu "tuosta noin vaan").

On hyvä, että aiheesta valistetaan nykyään terveystiedontunneilla, oppaissa, internetissä. Nuoria ja vanhempia.

On hienoa, että liukuvoiteen ja kondomin käytön tärkeyttä korostetaan anaaliseksin yhteydessä.

Ja onhan se aina mukavaa, että ihmisiä kehotetaan kokeilemaan jotain uutta ”sillä et voi tietää ennen kuin itse kokeilet”.

Mutta mikään näistä edellä mainituista faktoista ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun TÄYTYISI harrastaa anaaliseksiä.

(Jos sinua kyllästyttää lukea kotikutoisen kukkahattutädin tai epäasiantuntijan seksivalistusta, kannattaa sinun lopettaa lukeminen tähän paikkaan.)

KOSKA:

On totta, että peräsuolessa ja sen suuaukolla on myös omat pisteensä, joiden hyväileminen voi tuntua hyvältä. Anaaliseksiin ei välttämättä liity penis, vaan se voi olla hyväilyä suulla, sormin tai seksileluilla. (Mutta nyt tarkkana: anaaliseksiin on tarkoituksella suunniteltu omat lelunsa, joiden vaarana ei ole joutua peräsuolen uumeniin. Sinne ei siis kannata laittaa mitään, mitä et saisi vedettyä pois.)

Myös suoliston toimivuuteen pitää kiinnittää huomiota: ennen anaaliseksiä tulisi ulostaa ja ennen kaikkea peseytyä huolellisesti. (Luin muuten jostain, että ennen anaaliseksiä ei tulisi syödä mitään pariin tuntiin. Mahdotonta.)

Ja sitten toinen fakta: anaaliseksi voi sattua. Siihen sitä liukuvoidetta tarvitaankin.

Mutta vaikka kuinka läträisitte, suorastaan uisitte liukuvoiteessa ja olisit kuinka rento tahansa ja kumppanisi hellä ja varovainen, anaaliseksi voi siltikin sattua ja tuntua erittäin epämiellyttävältä.

Kipu on aina varoitus. Seksin ei pidä sattua.

Tähän on olemassa monia tekijöitä, kuten esimerkiksi peniksen koko – liian iso penis on tässä tapauksessa monesti kivun aiheuttaja. Kipua voi aiheuttaa myös tiukkuus ja peräsuolen muoto, väärä lähestymis- tai työntymistapa. Anaaliseksi voi myös löysentää ja vahingoittaa sulkijalihasta.

Tai sitten anaaliseksi ei satu, mutta se ei myöskään tunnu hyvälle. Myöskin jo ajatus toisen tai oman peräaukon koskemisesta voi olla epämiellyttävä.

p.s. Kannattaa muuten lukea tämä: "Yksi seksitapa muiden joukossa" – anaaliseksistä on vaikeaa saada asiallista tietoa

Vaikka anaaliseksistä kirjoitetaan ja puhutaan avoimemmin, se ei tarkoita, että sen pitäisi olla osa sinun seksielämääsi, olla jotain, mihin sinun täytyy suostua vain ja ainoastaan siksi ”kun ne muutkin”. Ehdoton ”EI” ei ole välttämättä paras ratkaisu millään elämänalueella, mutta anna itsellesi tilaisuus myös kieltäytyä tai sanoa, ettei se ole sinun juttusi.

Sinun ei ole myöskään pakko niellä spermaa, läpsiä kumppania takapuolelle, pukeutua kuin domina, työntää mitään kumppanisi peräsuoleen, harrastaa kolmenkimppaa, masturboida kumppanisi edessä, nuolla hänen varpaitaan tai edes ylipäätään harrastaa seksiä. Sinun ei ole pakko, sinun ei täydy.

Seksi on kahden (joo, joo tai joskus useamman) ihmisen kauppa, jossa tärkeintä on, että kaikki tehdään yhteisymmärryksessä niin, että voit luottaa toiseen. Totta kai on myös tärkeää tuottaa mielihyvää kumppanille (jossa sitä tuppaa tuottamaan siinä sivussa myös itselle), kuunnella hänen toiveitaan sängyssä ja olla valmis kokeilemaan jotain uutta, olemaan avoin ja utelias. Ihmiskeho kun on kaunis.

 

Mutta sinulla on oikeus myös kieltäytyä.

Kaikkea ei ole pakko kokeilla – ei edes kerran.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat