Seksi tekee sinut onnelliseksi – ja kauniimmaksi

Jos kylmä kahvi kaunistaa, seksi puolestaan saa sinut hehkumaan. Se vie kasvoiltasi vuosia, parantaa ryhtiäsi ja kohentaa ulkonäköäsi. Seksin puute puolestaan voi aiheuttaa fyysisiä, sairauden kaltaisia oireita.

Me naiset kulutamme tuhottomasti tunteja ja syynäämme reippaasti euroja ulkonäköömme ja kauneustuotteisiin, mutta onneksi Luontoäiti on antanut meille myös yhden salaisen aseen kääntääksemme katseita: nimittäin seksin – tai pikemminkin sen riemullisen harrastamisen.

Itsensä ehostamisessa ei ole mitään vikaa: laitetut hiukset, kauniit silmärajaukset tai punalla sipaistut huulet saavat itse kunkin tuntemaan itsensä itsevarmemmaksi, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi että voit näyttää äärimmäisen seksikkäältä hiukset lakanoissa pyörimisestä sekaisin, kiihkosta onnellisena punaposkena tai kävellessäsi lanteita keinuttaen?

Rakastelemisen kerrotaankin äärimmäisen loistava keino tuntea olonsa kauniiksi – eikä ainoastaan vain pintapuolisesti. Säännöllisen seksin terveyshyödyt tekevät gutaa sisäisen hyvinvoinnin ohella myös ulkonäöllesi. Mitenkö? Dr. Michael Roizen listasi vinkkejä.

Luonnollinen meikki: hehkua ja punaposkia

Muistatko, kuinka 1990-luvun loppupuolella suositussa Ally McBeal -sarjassa mainittiin, että seksiä juuri harrastaneen tunnistaa punaisista, hehkuvista poskipäistä? Jos vietät vaikkapa 15 minuuttia vällyjen välissä, poskesi alkavat punottaa luonnollisesti, huulesi ovat punakat ja ihosi suorastaan hehkuu.

Kun innostunut tai kiihotut, verisuonesi laajenevat (tästä samaisesta syystä miehen penis jäykistyy ja naisen klitoris sekä häpyhuulet turpoavat) ja tämä vaikuttaa myös siihen, että poskesi alkavat punottaa ja hohkaat. Seksin – etenkin hyvän, rakastavan ja nautinnollisen sellaisen – vaikutukset näkyvät sinussa tuntikaupalla.

Nuorekkaat kasvot

Niin karua kuin se onkin, ihon ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat näkyä iholla jo 20 ikävuoden jälkeen. Vaikka et tupakoisi ja välttelisit oikein urakalla aurinkoa, ennenaikaiset ikääntymisen merkit voivat silti hiipiä ihoasi koristamaan. Esimerkiksi stressin vuoksi ihon verenkierto hidastuu ja iholle saattaa ilmestyä ennen aikojaan ryppyjä, juonteita ja kiusallisia harakanvarpaita. Niinpä hyvä verenkierto – yksilön hapenottokyky ja ravintoaineiden saanti – ehkäisevät näiden ennen aikaisten juonteiden ilmestymistä.

Arvaatko jo, mikä juurikin parantaa verenkiertoa ja saa näin ollen ihosikin voimaan paremmin? Seksipä tietenkin.

Seksi kohentaa itseluottamustasi (ja ryhtiäsi)

Itsevarmuus on seksikästä. Ja samoin myös se, miten ihminen liikehtii ja liikkuu, kantaa itsensä ja kroppansa.

Rakastelun jälkeen olonsa tuntee herkästi kevyemmäksi ja naisellisemmaksi ja näin ollen myös fyysinen olemuksesi muuttuu: kannattelet päätäsi korkealla, ryhtisi kohenee, lanteesi keinuvat puolelta toiselle – toisin sanoen astelet ylväästi, feminiinisyyttäsi kunnialla korostaen. Olemuksesi vaikuttaa myös itsevarmuuteesi ja -tuntemukseesi ja näin ollen myös sukupuoliseen vetovoimaasi. Kun kannattelet joka solullasi onnentunnetta, se näkyy myös ulospäin.

Hiuksesi hulmuavat

Seksin ja orgasmin jälkeinen estrogeenitasojen kohoaminen tekee hyvää naisen iholle, verenkierrolle – ja myös hiuksille. Hiukset ovat sarveiskuituja, jotka kasvavat päänahassa tiuhaan sijaitsevista hiustupista: terve hius elää noin 2–6 vuotta ja yksi hiustuppi voi kasvattaa 10–20 hiusta elämänsä aikana. Hiustuppi saa ravintonsa verenkierrosta: kun veri kiertää riehakkaana seksin tiimellyksessä, ravitset myös hiuksiasi.

Intiimien kanssakäymisten myötä pörhistyneet, villistä menosta sotkuiset ja ronskisti sekaiset hiukset on myös monien mielestä kertakaikkisen seksikkäät.

Seksi tekee iloiseksi – ja vähentää stressiä

Ilmerypyt, jotka saavat rehevöityvän kasvualustansa esimerkiksi stressistä, masentuneisuudesta tai huolista, ovat ikävän yleisiä. Totta kai eletty elämä saa näkyä kasvoilla, mutta tuskin kukaan haluaisi niiltä näkyvän huolet, kiireet ja murheet huutomerkkien (eli ryppyjen) kera.

Seksi onkin oiva apu stressin lieventämiseen: orgasmin saavuttaminen vaatinee kykyä rentoutua ja hengittää, mikä puolestaan helpottaa jännittynyttä kroppaa. Seksin säännöllinen harrastaminen auttaa sinua yksinkertaisesti rentoutumaan, ja näin sen hyödyt näkyvät kyvyssäsi käsitellä stressiä ja heittää huolille surutta hyvästit.

Keskiverto seksi kestää noin kolmesta kahteenkymmeneen minuuttiin, mutta sen vaikutukset näkyvät sinussa lähes koko päivän, tai jopa päiväkausia. Kun pääset eroon jännityksestä, myös otsaryppysi suoristuvat ja huulesi eivät ole koko ajan mutrussa.

Rinnat rottingilla

Seksin aikana naisen rinnat voivat suurentua jopa 25 prosenttia; naisen kiihottuessa nännipihat paisuvat, nännit jäykistyvät ja rintojen koko lisääntyy entisestään.

Seksi käy treenistä

Jos sinun on vaikea motivoitua lähteäksesi salille kuntopyörän päälle polkemaan, hyppää makuukammarin patjalle ja vietä siellä tovi jos toinenkin: seksi käy suorastaan liikunnasta, sen tietää kaloreitta laskemattakin.

Verenkierron kannalta seksiä voisikin verrata lähestulkoon zumba-tuntiin. Ja mitä enemmän harrastat vaakamamboa, sitä paremmin sen "liikunnalliset" hyödyt näkyvät kropassasi. Nainen, tiesitkö tätä: Liikunnalla orgasmiin

Nuoruuden lähde

Jos naisella on keskiverto, säännöllinen seksielämä, hän voi näyttää 2–8 vuotta nuoremmalta, kuin mitä ajokortin ikämittarissa pönöttää. Johdonmukainen hyvänolon ylläpitäminen, toisen ihmisen läheisyys, turva ja kiintymys edellä mainittujen hyötyjen ohella karistavat varmasti kenen tahansa taakasta ja iästä vuosia.

Seksin harrastaminen vähentää riskiä myös saada nämä viikatemiehet kolkuttamaan ovellesi: riski sairastua sydänsairauteen, syöpään tai henkisesti kuormittaviin sairauksiin kuten masennukseen alenevat – kuten myös itsemurhan riski. Seksittömyys voi myös aiheuttaa fyysisiä, sairauden kaltaisia oireita.


Jos joku ensi kerralla kysyy mikä onkaan kauneutesi salaisuus, voitko sinä sanoa, että salaisuutesi on toimiva, riemullinen, aktiivinen ja rakastava seksielämä?


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja