Seiväshypyn maailmanmestarin traaginen kuolema – viimeisistä hetkistä riipaiseva kuvaus

Saksan jalkapallomaajoukkueen kantaviin voimiin lukeutuva Joshua Kimmich oli entisen huippuseiväshyppääjä Tim Lobingerin hyvä ystävä. Kimmich todisti maailmanmestarin viimeisiä hetkiä kuolinvuoteella.

EM-kotikisoja parhaillaan Saksan maajoukkueessa pelaava Bayern München -tähti Kimmich tutustui Lobingeriin edustaessaan RB Leipzigia (2013–15). Fysiikkavalmentajana toiminut Lobinger jatkoi myöhemmin yhteistyötä Kimmichin kanssa yksityisesti Münchenissä ja kaksikon ystävyys tiivistyi.

Sekä keskikentällä että puolustuksessa pelannut ja Saksan maajoukkuetta useissa arvokisoissa vuodesta 2016 lähtien edustanut Kimmich puhui Lobingerista saksalaisen ZDF:n dokumentissa, jota Bild on siteerannut.

– Kun tapasin Timin 18-vuotiaana, en voinut kuvitella, että minusta tulisi ystävä miehen kanssa, joka oli melkein yhtä vanha kuin isäni, Kimmich kertoi.

Näin kuitenkin kävi, vaikka Lobinger oli reilut 22,5 vuotta Kimmichiä vanhempi. 

"Uskon, että jälkikäteen hän tekisi muutaman asian toisin"

Seiväshyppyurallaan hallissa maailmanmestaruuden ja kaksi Euroopan mestaruutta voittanutta ja ulkoradoilla kaksi EM-hopeaa sekä yhden EM-pronssin saavuttanutta Lobingeria "aina ylöspäin katsonut" Kimmich arvosti maanmiehensä asennetta urheilua kohtaan: Lobinger piti tarkasti harjoituspäiväkirjaa, mukautti tekemistä ja kehitteli uusia harjoitteita.

– Se oli vaikuttavaa ja teki tästä ystävyydestä erityisen. 

Kimmich kuvaili Lobingerin olleen hänelle valtava roolimalli urheilijana ja ihmisenä.

– Hän osoitti minulle, kuinka tärkeää on nauttia hetkestä, elää hetkessä. Hän oli myös uransa aikana erittäin kunnianhimoinen: ei lomailua, ei vapaapäiviä, ei nautintoa. Uskon, että jälkikäteen hän tekisi muutaman asian toisin. Siksi minun on nykyään helpompi sanoa, että nyt pidetään vapaapäivä ja ollaan tekemättä mitään.

"Lääkäri sanoi hyvin selvästi"

Lobingerilla diagnosoitiin leukemia vuonna 2017. Hoidot tepsivät ja hän näytti jo selättäneen syövän, mutta se sittemmin uusiutui. Entinen seiväshyppääjä kuoli leukemiaan 50-vuotiaana helmikuussa 2023.

– En koskaan ajatellut, että syöpä, joka on vaarallinen kaikille, voisi olla vaarallinen Timille, Kimmich myönsi.

Futistähti sanoi, että kun hän meni sairaalaan, "maailma oli jo romahtanut". Hän kuvaili viimeisiä hetkiään Lobingerin lähellä riipaisevalla tavalla.

– Seisoimme sängyn vieressä. Tim ei enää reagoinut. Puhuimme sitten lääkärin kanssa. Lääkäri sanoi meille hyvin selvästi, että Tim ei selviäisi. 

Koneiden sammuttamista suositeltiin, koska mitään ei ollut tehtävissä.

– Muutamaa tuntia myöhemmin he halusivat tehdä niin, mutta sitten Tim ikään kuin päätti, että se oli ohi.

Kimmich pidätteli tämän sanoessaan kyyneliä.

29-vuotias jalkapalloilija kaipaa Lobingeria suuresti ja olisi halunnut kokea tämän kanssa vielä paljon.

– Uskon, että hän katsoo alas hymyillen.

Lue myös:

    Uusimmat