Mainos

Seiväshyppääjälupaus Wilma Murto käänsi haastavan kauden voimaksi – "Tuntuu entistä hienommalta"

4:58

Seiväshyppääjä Wilma Murto odottaa tulevia kesän kisoja innolla. 20-vuotias urheilija toivoo ylittävänsä Berliinin EM-rajan kesän aikana.

Murto joutui jättämään käytännössä koko viime kauden väliin jalkavamman vuoksi. Nuori urheilija ottaa paluun kentille kypsästi ja rauhallisesti. Paavo Nurmi Gamesissa Murto avasi kautensa tuloksella 425. Alkukauden tulokset ovat saaneet Murtoon uutta virtaa ja seuraavana Murton tavoitteena on ylittää EM-raja 445.

– Ylitykset ovat tuntuneet älyttömän hyviltä. Niissä on tietenkin vielä teknisesti viilattavaa ja kropassa herättelemistä, että saa niitä tuloksia enemmän irti.

– EM-rajan ylittäminen on selkeä tavoite tälle kaudella. Minulla on luottavainen olo, että sellainen hyppy kropasta löytyy, Murto toteaa.

Edellinen kausi oli Murton osalta pettymys, sillä jalkavamma kiusasi läpi koko kauden. Nyt Murto on kuitenkin täydessä kunnossa.

– Jalka on ollut oireeton maaliskuusta lähtien. Toivotaan, että se ei ilmoittele itsestään. Tähän asti kaikki on mennyt tosi hyvin, Murto kommentoi.

Vaikeasta viime kaudesta huolimatta Murto näkee kokemansa haasteet positiivisena. Nuori urheilija hakee loukkaantumisesta itselleen voimaa.

– Hankaluuksia voi tulla ja niistä voi selvitä. Tuntuu vuoden jälkeen entistä hienommalta päästä kisoihin, kun on ollut vaikeuksia takana, Murto sanoo hymyillen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.