Seitsenkertaisen maailmanmestarin jalka amputoitu

Uinnin paralympiavoittajan Alice Tain, 22, oikea jalka on amputoitu polven alapuolelta.

Kampurajalkaisena syntynyt brittiläinen Tai oli harkinnut leikkausta viimeisen vuosikymmenen ajan, mutta lääkärit suosittelivat häntä menemään siihen vasta kasvamisen loputtua.

Rio de Janeirossa 2016 viestiuinnissa paralympiakultaa juhlinut ja kaikkiaan seitsemän maailmanmestaruutta urallaan voittanut Tai kertoo pitkässä julkaisussaan sosiaalisessa mediassa, että kipu oikeassa jalassa oli vuosien saatossa pahentunut. Hän meni amputaatioon, jotta kivut vähenisivät ja elämänlaatu paranisi.

Aiemmin kainalosauvojen avulla kävelyt Tai oli odottanut operaatiolle oikeaa aikaa, ja arvioi, että sellainen oli nyt, kun hän oli joutunut jättämään viimevuotiset Tokion paralympialaiset olkapäävamman vuoksi väliin.

– Tajusin viime vuonna, että olin tuhlaamassa aikaa – jos parempi elämänlaatu oli mahdollista (ilman kainalosauvoja ja pienemmällä todennäköisyydellä rikkoa käteni), mitä odotin? Tai kertoi.

Sairaalasta keskiviikkona päässyt Tai sanoi voivansa leikkauksen jälkeen hyvin ja olevansa onnellinen, ja kehotti muita myös olemaan panikoimatta.

– Lääkintätiimi, joka on ollut osallisena leikkauksesta lähtien, on uskomattoman optimistinen toipumisestani. Niin olen minäkin!

– Tiedän, etteivät monet ihmiset luultavasti nähneet tätä tapahtuvaksi, hyvin harva tiesi tästä. Halusin varmistua leikkauksen onnistumisesta ennen tämän jakamista.

Lue myös:

    Uusimmat