Norjalaisvalmentaja purskahti itkuun – "sokkivoiton" jysäyttänyt urheilija kärysi: "Täysi isku arvojani vastaan"

Yhdysvaltalaistriathlonisti Collin Chartier on saanut kolmen vuoden kilpailukiellon epohormonin käytöstä. Chartierin norjalaisvalmentajalle Mikal Idenille suojattinsa dopinguutinen oli järkyttävä isku.

Collin Chartier, 29, antoi positiivisen dopingnäytteen eposta kilpailun ulkopuolisessa testissä helmikuussa. Hänet langetettiin kolmen vuoden kilpailukieltoon.

Chartier kirjoitti Instagram-julkaisussaan maanantaina olevansa pahoillaan perhettään, ystäviään, tukijoitaan ja urheilua kohtaan ylipäätään. Hän kertoi aloittaneensa dopingin käytön marraskuussa koettuaan, että hän oli "hukassa" lajissaan.

– Sillä hetkellä olin loukkaantunut ja sairas ja koin, että minun täytyy tehdä tämä saavuttaakseni haluamaani menestystä vuonna 2024, Chartier eritteli.

Chartier kertoi kokeneensa valtavia paineita ja odotuksia isojen kisojen voittamisesta ja tyytymättömyyttä tekemistään henkilökohtaisista uhrauksista.

– Mielessäni ajattelin, että minun täytyy kieltää itseltäni kaveruudet, onnellisuus, seurustelu ja hauskanpito harjoittelussa ollakseni paras, ja kadotin rakkauteni urheilua kohtaan. Mielessäni se oli kaikki tai ei mitään.

Chartier lisäsi, ettei ala antaa "paskanjauhantaselitystä" saastuneesta burritosta tai pilantuneesta koronarokotteesta, vaan korosti tehneensä "kamalan valinnan", josta hän kantaa seuraamukset.

– Minulla ei ole aikeita palata triathlonin pariin ammattimaisesti, Chartier vakuutti.

Chartieria luotsannut Norjan maajoukkuevalmentaja Mikal Iden otti tiedon suojattinsa dopingkärystä raskain sydämin vastaan.

– En ajatellut koskaan kirjoittavani tällaista lausuntoa. Olen järkyttynyt ja itken saatuani juuri tietää, että urheilija, jota olen valmentanut viime vuoden, on käyttänyt dopingia, norjalaisvalmentaja kirjoitti Instagramin tarinaosiossa.

Iden, joka on hallitsevan Ironman-maailmanmestari Gustavin veli, korosti sanoutuvansa irti moisesta toiminnasta.

– Se on täysi isku arvojani vastaan ja se on käsittämätöntä. Ainoa positiivinen asia, jonka näen tässä, on se, että antidopingorganisaatio sai urheilijan kiinni. Luotto tästä eteenpäin tulee olemaan vaikeaa.

Triathlete-sivusto kuvailee Chartierin olleen "sokkivoittaja" syyskuussa Dallasissa käydyssä- kovatasoisessa US Openin kilpailussa. Taakse jäi Magnus Ditlevin ja Sam Longin kaltaisia laatutriathlonisteja, ja Chartier sai voitostaan 100 000 dollaria.

Chartier oli kolme viikkoa sitä ennen saavuttanut ensimmäisen täyden matkan Ironman-voittonsa Mont-Tremblant'ssa.

Lue myös:

    Uusimmat