Seitsemän kuoli tulipalossa Venäjän puolustusministeriön tutkimuslaitoksessa – hetkeä myöhemmin paloi maan suurimmassa kemiantehtaassa

Seitsemän kuollut tulipalossa Venäjän puolustusministeriön tutkimuslaitoksessa 0:43
Sammutustöitä Venäjän puolustusministeriön tutkimuslaitoksella torstaina.

Seitsemän ihmistä on kuollut tulipalossa, joka syttyi Venäjän puolustusministeriön tutkimuslaitoksella Tverissä torstaina.

Venäläisten medialähteiden mukaan palossa loukkaantui 25 ihmistä, ja ainakin 10 on yhä kateissa.

Tulipalo oli nopeasti levinnyt yläkerroksiin, ja ihmiset olivat joutuneet hyppäämään ikkunoista liekkejä pakoon. Rakennuksen katto sortui palon seurauksena.

Tutkimuslaitos oli erikoistunut ilma-aseiden kehittämiseen, mukaan lukien ilmatorjuntajärjestelmiin. Tverin kaupunki sijaitsee noin 160 kilometrin päässä pääkaupunki Moskovasta.

Joitain tunteja tutkimuslaitoksen palon syttymisen jälkeen raportoitiin tulipalosta myös Dmitrievskyn kemiantehtaassa, joka on yksi Venäjän suurimmista. Tehdas sijaitsee Kinešmassa, noin 400 kilometrin päässä Moskovasta.

Sosiaalisessa mediassa levisi videoita suurista savupilvistä, jotka nousivat kemiantehtaalta. Jotkut kommentoijat epäilivät kyseen olevan sabotaasista, mutta siitä ei ole noussut esiin mitään todisteita. Venäläisviranomaiset eivät ole kommentoineet tulipalojen syttymissyytä.

Lue myös:

    Uusimmat