Seiska: Jope Ruonansuu sairastui syöpään: "Kuntoni romahti totaalisesti"

Vieraana Jope Ruonansuu 17:12

Viihdetaiteilija Jope Ruonansuulla on syöpä, uutisoi Seiska. 

VIDEO: Jope Ruonansuu vieraili Retrovartissa joulukuussa 2017. 

Jope Ruonansuulta, 54, löydettiin pahanlaatuinen syöpäkasvain ruokatorvesta. Mies kertoo Seiskan haastattelussa, että hirvittävä väsymys yllätti hänet helmikuussa. 

– Painoni alkoi pudota. Yhtäkkiä 10 kiloa oli kadonnut. Olin pirun väsynyt, ja syöminen oli vaikeaa. Ruoka takertui kurkkuun ja nieleminen kakosi. Kuntoni romahti totaalisesti. Veto oli niin pois, että jopa postilaatikolla käyminen tuntui ylitsepääsemättömän raskaalta, Jope kertoo.

Ruonansuu kääntyi tutun lääkärin puoleen, joka käski koomikon välittömästi tutkimuksiin. 

– Tiesin jo mistä kiikasti ennen kuin sain lääkäriltä diagnoosin. Olin varma, että kyse on syövästä. Pahanlaatuinen kasvain löytyi ruokatorvesta heti ensimmäisessä tähystyksessä, mikä selitti kaikki oireet. Onnekseni kasvain havaittiin alkuvaiheessa, eikä se ollut ehtinyt levitä.

Ruonansuu käy parhaillaan läpi rankkoja sytostaattihoitoja, jotka aiheuttavat voimakasta pahoinvointia.

Laihtui kymmeniä kiloja

Ylipainosta kärsinyt Ruonansuu kävi noin kaksi vuotta sitten vatsalaukun kavennusleikkauksessa, jonka myötä viihdetaiteilija on pudottanut kymmeniä kiloja.

– Ennen minut tunnettiin siitä, ettei kannata soitella ennen puolta päivää. Aamuherätykset olivat vaikeita. Nyt ei haitannut ollenkaan, vaikka kello soi jo varttia vaille yhdeksän. Olo ei ole enää niin raskas, energinen Ruonansuu iloitsi MTV:n haastattelussa keväällä 2016. 

Koko kansan rakastama koomikko tunnetaan etenkin huumorilauluistaan ja imitaatiotaidoistaan. 

Lähde: Seiska

Lue myös:

    Uusimmat