MTV Uutiset tavoitti törkeän varkauden uhriksi joutuneen kultakauppiaan – arvoesineitä vietiin Seinäjoella arvion mukaan jopa 200 000 euron arvosta

2:32
Törkeän varkauden kohteeksi joutunut kultakauppias MTV:n haastattelussa – saaliiksi ainutlaatuinen sormus.

Pohjanmaan poliisi pyytää havaintoja kolmesta miehestä epäiltyinä suuresta koruvarkaudesta. Seinäjoella sijaitsevaan Kultatähti-kultasepänliikkeeseen tehtiin torstaiaamuna törkeä varkaus.

Tekijät saivat saaliikseen muun muassa kultasormuksia ja kultaketjuja.  Poliisin arvion mukaan niiden arvo voi olla jopa 200 000 euroa. Rikollisia kiinnosti erityisesti kulta.

– Timanttisormukset, kihlasormukset, kultaketjut, ranneketjut ja timanttikorvakoruja. Yhteinen tekijä on siinä, että kaikki on kultaa, Kultatähti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pekka Laitamäki luettelee saalista.

– Asiakkaiden töitä ei ole kadonnut, vain uusia myytäviä tuotteita.

Uniikki sormus vietiin

Arvokkain varkaiden mukaan lähtenyt esine on uniikki Kohinoor-sormus. Korun myymistä eteenpäin voi vaikeuttaa se, että sormuksen timantti on merkitty tunnistetiedoilla.

Varkaat eivät teon yhteydessä rikkoneet paikkoja myymälässä, sillä Prisman siivojat olivat paikalla kauppakeskuksessa varkauden hetkellä. Hämärämiesten oli siis toimittava äänettömästi.

Myymälä joutui varkauden kohteeksi nyt ensimmäisen kerran. 

Laitamäen omistamaan kultasepänliikkeeseen on murtauduttu edellisen kerran 24 vuotta sitten. Yrityksen henkilökunnan kanssa on keskusteltu tapahtuneesta, Laitamäki kertoo.

Havaintoja rikoksesta voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi.

Juttua muokattu 3.7. kello 20.21. Korjattu ryöstö varkaudeksi useasta kohtaa juttua. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja