Mirvan vaatekaupasta varastettiin merkkivaatteita tuhansien eurojen edestä: "Iso takaisku" – poliisi tutkii murtojen sarjaa

0:33
Poliisi tutkii murtojen sarjaa Sastamalassa ja kaipaa vihjeitä. Näin hyllyt ja rekit tyhjenivät Mirva Valin vaatekaupassa.

Poliisi tutkii erikoista murtojen sarjaa Sastamalassa. Yksi murtouhreista on paikallinen yrittäjä, joka menetti tuhansien eurojen arvosta merkkivaatteita.

Sastamalassa Moda Villa -vaateliikettä pyörittävä yrittäjä Mirva Vali kuuli joutuneensa murtovarkaiden uhriksi, kun torstaina aamulla liikkeeseen tullut myyjä oli alkanut ihmetellä kaupan lattialta löytyneitä papereita ja henkareita.

– Hän oli tajunnut papereiden olleen peräisin laukkujen sisältä poistetuista papereista. Hän soitti minulle ja totesi, että hänellä on paha aavistus siitä, että joku on käynyt liikkeessä.

– Työntekijä oli myös huomannut, että hälytysportti oli kaadettu lattialle. Siinä vaiheessa pyysin, että hän soittaisi poliisille ja varoisi koskemasta mihinkään, Vali kertaa torstaiaamun tapahtumia.

Kolme kauppaa samalla kadulla rikosten kohteena

Sisä-Suomen poliisi tiedotti perjantaina, että kaikkiaan kolme liikettä samalla kadulla joutui Sastamalassa murtojen kohteeksi keskiviikon 25.1. ja torstain 26.1. välisenä yönä.

Vaatekaupan lisäksi varkauden kohteeksi joutuivat kampaamo ja urheiluvaateliike, joista varastettiin rahaa ja tavaroita. 

Valin mukaan murrosta ei jäänyt liikkeeseen huomattavia jälkiä. Vielä toistaiseksi on epäselvää, miten varas tai varkaat pääsivät sisälle.

– Meillä on liikkeessä valvontakamera, mutta varkaat olivat löytäneet sen tallennusyksikön liikkeestä ja vieneet sen mukanaan.

Vali pohtii, että koska liike oli jätetty muutoin siistiin kuntoon, olisiko varas saattanut käydä liikkeessä etukäteen tutkimassa sen sisältöä.

Hänen mukaansa liikkeestä varastettiin tuhansien eurojen edestä merkkivaatteita.

– Meiltä lähti etenkin Tommy Hilfigerin tuotteita: Sekä miesten että naisten vaatteita, takkeja, huppareita, t-paitoja ja neuleita. Varkaat veivät etenkin suurempia vaatekokoja. Lisäksi kaupasta lähti laukkuja ja lompakkoja sekä isompia viikonloppulaukkuja, Vali listaa varastettua tavaraa.

– Tämä on todella iso takaisku pienyrittäjälle, sillä tavaraa lähti useamman tuhannen euron edestä.

Poliisi kaipaa vihjeitä 

Poliisi luonnehtii tiedotteessa rikoksia poikkeuksellisiksi, koska varkaudet tapahtuivat Sastamalan keskustan pääkadulla useaan eri kohteeseen ja aikaan, jolloin kadulla on vielä ollut liikennettä.

Poliisi uskoo, että tekijöitä on ollut todennäköisesti enemmän kuin yksi ja he ovat mahdollisesti olleet liikkeellä autolla.

– Poliisi pyytäkin mahdollisia havaintoja ja vihjeitä epäillyistä tekijöistä ja heidän liikkeistään tapahtuma-aikaan. Vihjeet voi ilmoittaa poliisin vihjesähköpostiin rikosvihjeet.pirkanmaa.sisa-suomi@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja