Sébastien Ogierilta yllätysveto – Jari-Matti Latvalalle uusi aluevaltaus Suomen MM-rallissa

MTV:n rallistudio ennakoi Latvian ja Jyväskylän ralleja – Jari Ketomaalla herkullinen "tunne" 2:13
MTV:n rallistudio ennakoi Latvian ja Jyväskylän ralleja – Jari Ketomaalla herkullinen "tunne".

Toyota-tähti Sébastien Ogier on ilmoittanut mukaan Suomen MM-ralliin, joka ajetaan elokuun alussa. Listalla on myös Toyota-tallipomo Jari-Matti Latvala, joka kaasuttelee Jyväskylän ympäristössä japanilaistiimin Rally2-autolla. 

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Suomen MM-ralli 1.-4.8.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ogierin tuloa Suomen MM-ralliin voi pitää ainakin pienimuotoisena yllätyksenä, sillä osa-aikakuskiksi mestaruuskauden 2021 jälkeen siirtynyt ranskalaissuuruus ei ole ottanut osaa kovavauhtiseen osakilpailuun kahtena viime vuonna. 

Ogier joutui viime hetkellä syrjään viikko sitten ajetusta Puolan MM-rallista nuotituksessa tapahtuneen nokkakolarin takia. Tämä söi potentiaalisia pisteitä, ja jos Ogier haluaa kilpailla vielä MM-tittelistä kevyemmästä kalenterista huolimatta, hän tarvitsee kisoja vyölleen.  

Jyväskylän ympäristössä ajavat ykkösluokassa kilpaa vakionaamojen lisäksi myös Toyota-tähti Kalle Rovanperä sekä Hyundain Esapekka Lappi, jonka edellinen kisa on Keniasta maaliskuulta. Myös Rally2-luokassa loistanut Sami Pajari saa ison mahdollisuutensa Toyotan huippuautossa Suomessa.  

Samat ykkösluokan huippunimet ovat mukana myös Latvian MM-rallissa kahden viikon kuluttua.

Vuosi sitten Toyotan Rally1-ajokilla Suomen MM-rallissa nautiskellut Jari-Matti Latvala hyppää nyt kakkosluokan autoon kartturinsa Juho Hännisen kanssa. Latvala ei ole aiemmin ajanut MM-rallia Toyotan Rally2-autolla.  

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat