Sebastien Ogier haluaa yhtäläiset lähtökohdat suomalaiskuskin kanssa – "Tavoitteeni on pärjätä omin avuin"

Alkavaksi kaudeksi Citroenin ohjaksiin siirtynyt hallitseva maailmanmestari Sebastien Ogier haluaa, että hänellä ja Esapekka Lapilla on yhtäläiset mahdollisuudet taistella mestaruudesta.

Kaksi edellistä kautta Ford M-Sportilla ajanut Ogier palasi alkavaksi kaudeksi Citroenille, jossa ranskalaiskuski aloitti WRC-uransa vuonna 2009. Kuudella edelliskaudella maailmanmestaruutta juhlineen Ogierin tallitoverina ensi kaudella nähdään suomalainen Esapekka Lappi, joka saapuu ranskalaistalliin Toyotalta.

– Olen iloinen, että Esapekka on tiimissämme. Hän on mukava kaveri, jolla on selvästikin taitoja. Hän voi tuoda myös mielenkiintoisia asioita hänen vanhasta tallistaan, Ogier kuvailee suomalaista tallitoveriaan Motorsport.comille.

Ogier siirtyy Citroenille iloisin mielin ja hallitseva mestari odottaa alkavaa kautta jo vesi kielellä. Ogierilla on yksi toive tulevaa kautta ajatellen.

– Yksi asia on varma. En halua minkäänlaista numerostatusta tallissamme. Minun mielestä meillä molemmilla on oltava samanlaiset mahdollisuudet niin kauan, kun mestaruus on mahdollinen. Jos toisella on mahdollisuus ja toisella ei, sitten on loogista antaa hänelle tukea. Juuri nyt meillä on samat mahdollisuudet, Ogier painottaa.

M-Sportilla ajaessaan Ogier sai tukea mestaruustaistoon tallitovereiltaan Elfyn Evansilta ja Teemu Suniselta. Ogier ei kuitenkaan omien sanojensa mukaan nauti muiden avusta, vaan tahtoo pärjätä omillaan.

– Minun tavoitteeni on pärjätä omin avuin, ja suurimman osan urastani asia on ollutkin niin. On ollut toki hetkiä, jolloin olen saanut apua tiimikavereiltani, mutta en ole halunnut sitä. En halua aloittaa kautta sillä tavalla, Ogier toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat