Sébastien Loebin MM-ralliura saattaa päättyä viikonloppuna – villit huhut vievät suurmestaria vielä Toyotalle: "Nyt te ajattelette liian pitkälle"

5:00
Sébastien Loeb teki Hyundain kanssa kaksivuotisen sopimuksen joulukuussa 2018.

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sébastien Loeb palaa WRC-auton rattiin ensi kertaa sitten tammikuisen Monte Carlon osakilpailun, kun Turkin ralli käynnistyy perjantaina.

Turkin ralli on todennäköisesti Loebin viimeinen ralli tällä kaudella, ehkä jopa 46-vuotiaan suurmestarin uran viimeinen MM-sarjassa.

– En tiedä, kaikki on vielä epäselvää. Dani (Sordo) ajaa meidän kolmatta autoamme Sardiniassa ja Craig (Breen) puolestaan Ypresissä. Ainakaan siinä mielessä tälle kaudelle ei ole enää ralleja minulle luvassa. En usko, että ajan ensi vuonna samanlaista kuuden rallin ohjelmaa kuin esimerkiksi viime kaudella, Loeb sanoi MTV Urheilun kysyessä uran jatkosta.

– Ehkä keskityn välillä taas Dakariin tai muihin haasteisiin. En sano kuitenkaan, että en varmasti aja yhtään MM-rallia ensi vuonna. Mitään ei ole päätetty suuntaan tai toiseen. Voi tämä olla myös viimeinen, Loeb jatkoi.

Ranskalaistähti neuvottelee parhaillaan, minkä valmistajan kanssa hän lähtee tammikuussa järjestettävään klassikkokisa Dakariin. Yksi vaihtoehto on Toyota, vaikka Loeb onkin aiemmin edustanut Dakarissa ranskalaisvalmistajia.

Villeimmät huhut ovat jo tuomassa Loebia ensi kaudella myös Toyotan WRC-auton rattiin.

– Nyt te ajattelette asioita liian pitkälle. Se ei ole ainakaan minun suunnitelmana, Loeb kuittasi.

Joka tapauksessa päätös Dakarin-kalustosta pitää tehdä nopeasti.

Joko sopimus Toyotan kanssa on tehty maratonrallia ajatellen?

– Se on hyvä kysymys. En voi ikävä kyllä tässä vaiheessa vastata siihen. Päätös on kuitenkin tehtävä aika nopeasti. Parin viikon sisään pitää tehdä päätöksiä, koska testit on aloitettava pian, Loeb totesi.

Vaikka Loeb ei ole ajanut ralliautolla Monte Carlon jälkeen kuin päivän testit viime viikolla Kreikassa, ei tarkkailuun ole varaa, kun Turkin ralli käynnistyy perjantaina.

– Ralli on tekninen ja hankala. Toivon, että pystyn taistelemaan jätkiä vastaan ja että löytäisin hyvän ajorytmin nopeasti. Vaikea sanoa, mihin vauhtini voi riittää. On tärkeää saada hyvä alku kisalle heti perjantaina, että ajopaikka on hyvä lauantaille. Hirveästi ei siis ole aikaa totutella, Loeb huomautti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja