Sébastien Loeb, 47, väläyttää paluuta rallin MM-sarjaan: tyrmää suoralta kädeltä vain yhden kilpailun – "Suomeen en lähde"

Kun Sébastien Loebin kaksivuotinen Hyundai-sopimus umpeutui viime kauden päätteeksi, yleinen käsitys oli, ettei 9-kertaista maailmanmestaria enää nähtäisi MM-ralleissa. Loeb ei kuitenkaan ole vielä sanonut viimeistä sanaansa.

Loeb, 47, ajoi Hyundailla kahden viime kauden aikana yhteensä kahdeksan MM-rallia. Hänen toistaiseksi viimeiseksi kilpailukseen jäi viime vuoden Turkin ralli, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Kyseessä oli 180 MM-rallia ajaneen ranskalaisen 119. palkintosija.

Monet eivät Turkin rallin jälkeen uskoneet, että Loebin MM-rallitilastot voisivat vielä muuttua, mutta mies itse pitää kaikki mahdollisuudet avoimina. Hän kilpailee tänä vuonna uudessa Extreme E -sarjassa F1-mestari Lewis Hamiltonin X44-tallissa. Tämän lisäksi hänellä on sopimus Dakar-ohjelmasta Prodriven kanssa.

Mutta ensi vuodelle kalenterissa olisi tilaa MM-rallejakin ajatellen.

– En ajattele sitä, mutta saattaisin olla vielä kiinnostunut rallin MM-sarjassa ajamisesta. Jos joku, vaikka Malcolm Wilson, soittaisi minulle, niin miksipä ei, Loeb sanoi Dirtfish-sivustolle.

Wilsoniin viittaaminen tarkoittaisi tarjousta M-Sportilta, tallilta, johon Loeb oli siirtyä jo vuonna 2005, kun se tunnettiin vielä Fordin tehdastiiminä.

– Neuvottelut olivat silloin vakavia. Kävimme läpi, mitä hän tarvitsee ja miten se voisi toimia. On kiva kuulla, että hän on edelleen kiinnostunut, Wilson sanoo.

– Ykköstavoitteeni on saada kasaan kuljettajakokoonpano, joka kiertää kaikki kisat, mutta aiomme ilman muuta katsoa tämän kortin. Seb on kuljettaja, johon olen aina yhteydessä.

Loebin Dakar-ohjelma tarkoittaa sitä, että häntä tuskin nähdään kauden aloittavassa Monte Carlo -rallissa, mutta vaihtoehtoja on muitakin.

– Jos Malcolm tarvitsee joskus kuljettajaa, mikäpä siinä.

Vain yhden kilpailun Loeb sulkee suoralta kädeltä pois.

– Suomeen en lähde.

Loebin 79 voitosta kolme (2008, 2011 ja 2012) on tullut Suomessa. Ei ole sattumaa, ettei hän ole ajanut kalenterin nopeinta kilpailua kertaakaan sen jälkeen, kun lopetti MM-sarjan kiertämisen.

Ensimmäinen kolmesta Suomen-voitosta tuli sikäli näytöstyyliin, että Loeb johti kilpailua lähdöstä maaliin, mutta hän joutui pitämään takanaan Fordilla ajaneen, ensimmäistä voittoa kotikisasta jahdanneen Mikko Hirvosen.

Tuon kilpailun jälkeen Loeb myönsi, että joutui voittotaistelun tiimellyksessä tilanteeseen, johon hän ei halua milloinkaan joutua.

– Minusta tuntui, että minun täytyi ajaa lujempaa kuin todellisuudessa osasin, jotta saatoin voittaa sen kilpailun. En pitänyt siitä.