Sebastien Loeb, 47, ei lauantai-iltana laiskotellut – virnisti kysymykseen tallimääräyksestä: "Olenko minä tallipäällikkö, vai?"

Sebastien Loeb on ajanut kilpaa lähestulkoon kolme viikkoa putkeen, mutta hän ei varsinaisesti laiskotellut valmistautuessaan Monte Carlo -rallin päätöspäivään.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Ensimmäistä MM-ralliaan lähes puoleentoista vuoteen ajava Loeb on kauden avausosakilpailussa toisella sijalla, kun sunnuntain ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta.

Loeb aloitti vuoden 2022 sijoittumalla 1.–14. tammikuuta ajetussa Dakar-rallissa toiseksi. Dakarin jälkeen Loeb lensi suoraan Monte Carlon -testeihin ja aloitti sitten muiden mukana nuotituksen  17. tammikuuta.

Vaikka 9-kertaisella maailmanmestarilla on ikää jo 47 vuotta, alkuvuoden rankka rypistys ei vielä paina.

– Tuntuu ihan hyvältä. Dakarissa sai nukkua enemmän kuin täällä. Olen valmis. Yritän löytää oikeat säädöt, ja sitten mennään, Loeb tuumi kurvattuaan Montessa huoltoon pian aamuseitsemän jälkeen paikallista aikaa.

Kuten yleiskilpailun toinen sija osoittaa, Loeb ei ole Montessa vain osallistumassa. Hän paiskii töitä samaan tapaan kuin yli 20 vuotta nuoremmat kilpakumppaninsa. Lauantai-iltana Loeb kävi ahkerasti läpi videoita tämän päivän erikoiskokeista.

– Jos haluaa valmistautua ralliin, niin täytyy tehdä, uransa 181. MM-ralliin osallistuva Loeb sanoi ilmeenkään värähtämättä.

– Nykyään on olemassa videoita, joita voi katsoa. Kaikki kuljettajat katsovat niitä, ja jos itse ei tee mitään, on mahdotonta pysyä mukana. Videot auttavat paljon.

Loebin ero rallia johtavaan Sebastien Ogieriin on 21,1 sekuntia. Loeb johti kilpailua vielä lauantaiaamuna, mutta Ogierin vauhti oli lauantain erikoiskokeilla huomattavasti parempaa.

– Vaikeaa tulee. Se on iso ero muutamalle erikoiskokeelle, mutta katsotaan, mitä tapahtuu. Mitä tahansa voi tapahtua. Ajan oman tuntumani mukaan, Loeb sanoi.

Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Loebin takana kolmantena on hänen tallikaverinsa Craig Breen, joka – toisin kuin Loeb – ajaa kauden kaikki osakilpailut.

Loebilta kysyttiin, onko M-Sportilla harkittu tallimääräystä sijoitusten vaihtamiseksi.

– Olenko minä tallipäällikkö, vai? Loeb virnisti makeasti mutta jatkoi sitten:

– Emme ole käyneet keskustelua asiasta.

Osaltaan tilanteeseen vaikuttaa myös se, pystyykö Breen pitämään päätöspäivänä Kalle Rovanperän takanaan. Toyotan suomalaiskuljettaja on päivään lähdettäessä 37,8 sekunnin päässä Breenistä.

Lue myös:

    Uusimmat