F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sebastian Vettelin hankinta vasta alkusoittoa? Aston Martin puuhaa kulisseissa todellisen kultasormen kaappausta

35:43
Sebastian Vettel ottaa Sergio Perezin paikan Aston Martinilla.

Mercedeksen F1-auton kopioimisella kohun aiheuttanut Racing Point, tuleva Aston Martin havittelee riveihinsä myös Red Bullin huippusuunnittelijaa Adrian Neweya, uutisoi italialaislehti Corriere della Sera.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Talli rakentaa omistajansa Lawrence Strollin isolla rahalla perustaa tulevaisuuden menestykselle. Torstaina Aston Martin julkisti odotetun sopimuksen nelinkertaisen F1-mestarin Sebastian Vettelin kanssa.

Aston Martin tarvitsee kuitenkin lisää teknistä osaamista. Ensi vuosi on nimenvaihdoksesta huolimatta vielä välivuosi, sillä iso sääntömuutos odottaa vasta kaudella 2022. Siihen mennessä tallin pitäisi pystyä itse rakentamaan auto, jolla menestystä syntyy.

Italialaislehti Corriere della Sera kertoo nyt Aston Martinin suurista suunnitelmista.

– Lawrence Stroll, joka omistaa pinkin tiimin ja on osakkaana brittiläisessä James Bondin autojen valmistajassa, on juuttunut kiinni kopiointikohuun, ja tässä on hänen vastauksensa, lehti alustaa.

– Hänellä on suuria suunnitelmia. Huhu kertoo, että hän yrittää varastaa Red Bullilta Adrian Neweyn, aerodynamiikan velhon, paljastaa toimittaja Daniele Sparisci.

Newey on suunnitellut uransa aikana lukuisia mestariautoja. Hän oli jo vuosina 1992 ja 1993 voittamassa Nigel Mansellin ja Alain Prostin kanssa mestaruutta täysin ylivoimaisella Williamsilla. Seuraava kultakausi osui McLarenin kanssa Mika Häkkisen menestysvuosille 1998 ja 1999.

Edelliset 14 vuotta nyt 61-vuotias Newey on tehnyt töitä Red Bullille, jonka kanssa hän saavutti neljän mestaruuden suoran vuosina 2010–13 – juuri Sebastian Vettel kuljettajanaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja