Sebastian Vettelin karun keskeytyksen syy selvisi – Ferrarilla luotetaan taas moottorin kestävyyteen

Ferrari kertoo löytäneensä F1-kisojen välissä syyn Sebastian Vettelin auton pysäyttäneelle ja tiimiltä kaksoisvoiton vieneelle keskeytykselle Venäjän Sotshissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
Pe: 2. harjoitukset klo 7.55
La: ajotapahtumat peruttu taifuunin takia
Su: aika-ajot klo 3.55, Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ferrari tiedotti pian keskeytyksen jälkeen vian olleen hybridimoottoriin kineettistä energiaa keräävässä MGU-K-yksiköstä, mutta ongelman juuri ei vielä tuolloin ollut selvillä.

Nyt liki kaksi viikkoa myöhemmin tiimi kertoo komponentin menneen vikatilaan voimayksikön ylikuumenemisen takia. Ferrarilla toivotaan nyt, ettei ongelma aiheuta Vettelille lähtöruuturangaistuksia kauden viidessä viimeisessä kisassa, sillä saksalaisella on jo nyt käytössä kauden toinen ja viimeinen MGU-K.

– Uskon, että pääsimme sen (syyn) juurille asti. Seuraavissa viidessä kisassa ei ole huolia kilometrikertymän kanssa. Se oli yhdistelmä asioita, jotka johtivat jonkin pettämiseen, Vettel selvitti ongelman taustoja torstaina Japanin Suzukassa.

Vettelin keskeytyksellä oli karut seuraukset, sillä sen myötä kaksoisjohto karkasi Ferrarilta Mercedekselle Charles Leclercin pudottua virtuaalisen turva-auton myötä Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen taakse. Monacolainen yritti tämän jälkeen turhaan Bottaksen ohi ja joutui tyytymään kolmanteen sijaan.

Lue myös:

    Uusimmat