Sebastian Vetteliltä tiukka kuitti Ferrarin huhuttuun ongelmaan: "Se tekee juuri niin, kuin sen pitäisi"

Sebastian Vettel on kieltänyt huhut siitä, että Ferrarin suurimmat ongelmat tällä kaudella olisivat johtuneet auton takajousitusjärjestelmästä. Aiheesta uutisoi grandpx.news -sivusto.

Monet uskovat, että Ferrarin aerodynaaminen puoli olisi yksi syy suorituskyvyn puutteeseen, sillä auto toimii hyvin suorilla, mutta hidastuu mutkissa verrattuna Mercedeksen autoihin. 

– Hitaiden ja nopeiden mutkien tasapaino ei ole kunnossa. Meiltä puuttuu pitoa. Se on aina aerodynamiikan ja mekaniikan välisen vuorovaikutuksen tulos, tallin päällikkö Mattia Binotto sanoo.

Binotton viittaus auton mekaanisiin näkökohtiin on mielenkiintoinen, sillä se vastaa huhuja siitä, että Ferrarin ongelmana olisi hydraulisten takajousitusjärjestelmien edestakainen käyttö. Vettel kieltää tämän.

– Jousitus tekee juuri niin, kuin sen pitäisikin. Meiltä puuttuu yksinkertaisesti pitovoimaa ja siten renkaitten lämpötilaa, Vettel kertoi. 

Kansainvälinen autourheiluliitto FIA on esittänyt, että kyseiset järjestelmät kiellettäisiin kaudesta 2021 eteenpäin. Ferrari on ainoa talli, joka on vastustanut tätä ehdotusta.

Lue myös:

    Uusimmat