Sebastian Vetteliltä avoimen synkkää puhetta: Tässä on Ferrarin suurin ongelma

Ferrari on putoamassa MM-taistelussa kelkasta, kun Mercedes on napannut kaksoisvoitot kauden neljästä ensimmäisestä kisasta. Sebastian Vettelin mukaan vaikeudet renkaiden kanssa ovat tällä hetkellä punaisten suurin ongelma.

Kolmanneksi Bakussa Mercedesten jälkeen sijoittunut Vettel koki, että Ferrari otti päivityspakettinsa kanssa Azerbaidzhanissa askeleen eteenpäin, mutta talli ei ole saada renkaita toimimaan.

– Vaikeudet, joita meillä oli täällä ja hiljaa ajettavissa mutkissa on vähemmän aerodynaaminen ongelma. Siinä on enemmän kyse mekaanisesta pidosta, Vettel sanoi Autosportin mukaan.

Saksalaiskuski kokee, että Ferrari voisi kaivaa tässä onnistumalla runsaasti suorituskykyä esiin.

– Paljon kotiläksyjä meille seuraaviksi pariksi viikoksi.

– Olen varma, että kun saamme kaiken kasaan, auto on vahva ja tulemme olemaan vahvemmin taistelussa mukana. Mutta emme ole tällä hetkellä neljän kisan keskiarvona tarpeeksi nopeita.

Mercedekset varmempia

Kolmosruudusta Bakun GP:hen startannut saksalainen uskoi voittomahdollisuuksiinsa vielä ennen kisaa.

– Lähdössä kyllä, mutta näin ensimmäisen kierroksen jälkeen, että he (Mercedekset) olivat paljon varmempia kuin minä itse.

Vettelin arvion mukaan ensimmäisellä stintillä oli vaikeuksia löytää pitoa. Varikkopysähdyksen jälkeen hän kuitenkin koki auton olleen "aika hyvä".

Ferrari hallitsi viikonloppuna vielä lämpimässä ajettuja harjoituksia, mutta Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff arvioi lauantain aika-ajojen jälkeen, että renkaat tulivat toimineeksi radan viiletessä hopeanuolten alla paremmin.

Lue myös:

    Uusimmat