Sebastian Vettelillä haave F1-uran jälkeiseen elämään – "Se on aina kiehtonut minua"

Ferrarin tähtikuski Sebastian Vettel väläyttää mahdollisuutta opiskella insinööriksi ajouransa jälkeen.

Vettel hyppäsi ensimmäisen kerran F1-kisakuskiksi 20-vuotiaana. Kokenut saksalaistähti on ajanut tähän mennessä upean uran, jonka kirkkaimpana kruununa hohtavat neljä maailmanmestaruutta. Vettel on taistellut kärkisijoista jokaisella kaudella siirryttyään Red Bullin riveihin vuonna 2009.

Vettelillä oli kuitenkin ennen ajouran alkua suunnitelmia tulevaisuutensa varalle, jos F1-unelma ei olisi toteutunutkaan. 32-vuotias Vettel ei vieläkään ole poissulkenut tuota ajatusta mielestään.

– Ennen kuin aloitin ammattilaisurani, suunnittelin meneväni yliopistoon opiskelemaan insinööriksi. Se on jotain sellaista, mitä voisin miettiä, Vettel toteaa planetf1.comin mukaan.

Vaikka vuosien varrella Vettel on kiinnostunut myös muista erilaisista aiheista ja aloista, on tekniikka ollut aina lähellä saksalaisen sydäntä. Varsinkin F1-insinöörien työnkuva kiinnostaa Vetteliä kovasti.

– Se on aina kiehtonut minua. Tietää ja ymmärtää, miten asiat toimivat. Haluaisin ymmärtää, minkälaisia asioita autossamme tapahtuu, auton kehittämistä ja kuinka kaikki saadaan yhteen. Se voisi olla tulevaisuutta varten, Vettel vihjaa.

Lue myös:

    Uusimmat