Kimi, saatko taistella vapaasti Vetteliä vastaan?

Kimi Räikkönen oli poikkeuksellisesti tyytyväinen Kiinan aika-ajoon, vaikka jäikin tallikaverinsa Sebastian Vettelin taakse kakkosruutuun.

MAINOS

Kiinan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Kiinan GP klo 8.55, ennakkotunnelmat klo 7.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Räikkösen paalupaikka näytti jo realismilta, kunnes Vettel leipoi kasaan loistavan kierroksen, joka oli 0,087 sekuntia nopeampi kuin suomalaisen nopein noteeraus.

– No ihan hyvältä (tuntui). Lopussa jostain syystä jäätiin, tai olin hitaampi kuin edellisellä yrityksellä. En tiedä, täytyy katsoa, Räikkönen ynnäili C Morelle.

Radan pinta oli vain reilussa 15 asteessa ja renkaat tuntuivat toimivan Ferrarissa paremmin kuin Mercedeksessä. Räikkösellä oli tästäkin hyvä tunne.

– Varmaan renkaat toimivat paremmin kun on vähän viileämpi keli, hän totesi.



Vettel on voittanut kauden kaksi ensimmäistä kilpailua, eli hän johtaa MM-sarjaa täydellä 50 pisteen potilla. Räikkösellä on alla kolmossija ja epäonninen keskeytys. Suomalainen jahtaa voittoa pitkän tauon jälkeen, hän oli ykkönen viimeksi vuonna 2013 Australiassa. Edellinen Ferrari-voitto on kaudelta 2009.

Oletteko vapaita kisaamaan tallikaverin kanssa?

– Eiköhän me olla, totta kai on vähän vaikea aina kakkossijalta tiimikaveria vastaan. Se on pitkä kisa, täytyy ilman virheitä ja ongelmia päästä läpi. Katsotaan mihin päädytään, Räikkönen vastasi.

Ylälaidan videolla Räikkönen kommentoi myös rengastaktiikkaa, Ferrari valitsi Mercedeksen tavoin toiseen aika-ajo-osioon pehmeän rengassarjan, eli molemmat kärkitallit lähtevät kyseisillä renkailla kilpailuun.

Lue myös:

    Uusimmat