Hamiltonin vaikea uskoa voittoon – syynä Bottas

Lewis Hamiltonilla ei ole kovaa voittouskoa Itävallan F1-kisaan.

Hamilton oli aika-ajossa kolmas, mutta vaihdelaatikon vaihtamisesta seurannut rangaistus pudottaa hänet kahdeksanteen lähtöruutuun. Paalupaikan valloittanut Valtteri Bottas ja hänen viereltään lähtevä Sebastian Vettel ovat ykkössuosikit voittotaisteluun. Heidän lähimmät uhkaajansa ovat kakkosrivin Kimi Räikkönen ja Daniel Ricciardo.

MAINOS

Itävallan F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Itävallan GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

F2-kisat: Su 11.15 
GP3-kisat: Su 10.05 

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Hamiltonilta kysyttiin aika-ajon jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, kuinka suuri luottamus hänellä on kisan voittamiseen.

– En voi sanoa, että olisin (luottavainen). Valtteri on ollut nopein koko viikonlopun, joten voitto ei ole oikeastaan mielessäni tällä hetkellä, Hamilton totesi.

Sekä Bottas että Hamilton linjasivat selkeästi, että Bottaksen hidastelu kärjessä Hamiltonin auttamiseksi ei olisi lainkaan järkevää. Vaikka Hamilton on lähtiessä vaikeassa tilanteessa, on hänellä kuitenkin mahdollisuus hyviin sijoituksiin.

– Mikään ei rehellisesti sanottuna muutu. Pitää vain saada itsensä niin ylös kuin mahdollista, ja kisassa pitää rajoittaa vahinkoja. (Rangaistus) on vaikea niellä, mutta me teemme tiiminä niin kovasti töitä kuin vain mahdollista. Meillä on edelleen loistava suorituskyky ja toivottavasti teen tallille hyvää työtä ja saamme hyviä pisteitä, Hamilton sanoi.

Hamilton lähti Itävallan kisaan vuonna 2014 yhdeksännestä ruudusta ja oli kisan kakkonen. Hän kuitenkin itse muistutti, että tuolloin Mercedeksen nopeusero muihin verrattuna oli huomattavasti isompi kuin nykypäivänä.

– Vastaava on epätodennäköisempää kuin silloin, mutta tietysti olisin tyytyväinen, jos nousisin sinne, Hamilton totesi.



Lue myös:

    Uusimmat