Sebastian Vettel väisti kysymykset Ferrarin tallipelistä – "Luulin, että meillä oli sopimus"

Sebastian Vettelin lupaavasti alkanut kilpailu vesittyi keskeytykseen Venäjän osakilpailussa. Kisan aikana puheenaiheeksi nousi myös Ferrarin erikoinen strategia.

Sebastian Vettel oli Venäjän osakilpailussa monessa mukana. Heti lähdössä kolmannesta ruudusta kärkeen singahtanut saksalaiskuski sai Ferrarilta nopeasti käskyn päästää toisena ajanut Charles Leclerc ohitseen. Vettel ei kuitenkaan suostunut pyyntöihin, vaan karkasi tallitoveriltaan kierros kierrokselta kauemmaksi.

Leclercin mukaan hänen tarkoituksenaan oli antaa Vettelille imuapua, jotta hän voisi ohittaa lähdön aikana Lewis Hamiltonin. Vettel ohitti kuitenkin myös Leclercin, joten monacolainen oletti pääsevänsä takaisin saksalaisen edelle. Vettel ei kuitenkaan itse muistanut lupautuneensa moiseen.

– Rehellisesti en oikein tiedä, mitä tapahtui. Luulin, että meillä oli sopimus ja puhuin Charlesin kanssa ennen kisaa. Luulin, että se oli selvää. Ehkä minä missasin jotain. Olen varma, että puhumme siitä jälkeenpäin, Vettel kommentoi tilannetta Sky Sportsin mukaan.

Vettel ei kuitenkaan suostunut avaamaan tarkemmin sitä, mitä Ferrarin sisällä oli ennen kisaa sovittu.

– En halua jakaa sitä. En halua laittaa tiimiä huonoon asemaan jälkeenpäin, koska joku sanoi jotakin. Se ei ole reilua, koska ihmiset ansaitsevat tietää, mutta se ei ole iso juttu. Olin kolmantena ja Charles ensimmäisenä, joten puhuimme strategiasta päästä Lewiksen ohi, Vettel toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat